PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
ENTITATS

Anaruz N Afrika - Associació Catalanoamaziga

Localització i contacte

  • Adreça: c. de Migdia, 52
  • EL CENTRE
  • 08201, Sabadell
  • Telèfon: 619 832 491 - 671 966 642
  • Correu electrònic: anaruznafrika10@gmail.com

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Més informació

Finalitats:

- Aconseguir el respecte envers els trets que caracteritzen la identitat amaziga, a Tamazga (País Amazic) i a Catalunya, com són la llengua, la cultura i els noms propis, entre d'altres.

- Promoure la participació dels catalanoamazics, homes i dones, en la vida social, econòmica i cultural de la societat d'acollida.

- Participar a les activitats, lúdiques, esportives, festives i d'altra mena (Festa de la Diversitat, festes majors, Carnestoltes, Castanyada, etc.) que s'organitzen tant a nivell de barri com a nivell municipal.

- Aconseguir que els catalanoamazics, d'una banda, estrenyin els seus vincles amb la llengua i cultura d'origen, malmesa pels greuges que pateix en tots els estats nord-africans.

- Incidir en la societat catalana sobre el reconeixement i la visibilitat de la identitat lingüística i cultural específicament amaziga, àmpliament majoritària a Catalunya entre la immigració d'origen nord-africà i al més sovint negligida per les institucions catalanes en favor de la identitat àrab oficial amb què es constitueixen els estats d'origen.

- Participar en projectes de codesenvolupament local a Tamazga (País Amazic).

- Oferir l'ensenyament de llengua i cultura amazigues a joves adults i col·laborar amb l'entitat (actualment Assemblea Amaziga de Catalunya i altres que pugui haver-hi en el futur) que, en conveni amb el Departament d'Educació, ensenya l'amazic als infants en les escoles.

- Oferir tallers de llengua catalana i altres activitats integradores a les dones d'origen amazic.

- Organitzar les jornades pròpies del calendari festiu i reivindicatiu amazic, particularment l'Innayr (Any Nou Amazic) i la Tafsut n Imaziyn (Primavera amaziga).

- Fomentar les activitats artístiques singulars del poble amazic (danses com l'Ahidus, diversos gèneres musicals amazics, etc.) entre els ciutadans d'origen amazic i les experiències interculturals.

- Col·laborar amb altres entitats per foment