PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

 capaleraFira2020

BOTOfira

 

FORMACIÓ I TREBALL. APROPA'T A L'FP

26, 27, 28 I 29 de febrer a Fira Sabadell

 

 Aquesta important cita de l’àmbit educatiu i ocupacional està plenament consolidada i amb la voluntat de continuar creixent com a esdeveniment de referència en l’àmbit de l’FP. Una vegada més, el certamen inclourà xerrades per sectors professionals que agrupen més d’una vintena de famílies professionals de l’entorn de 80 cicles formatius associats al nostre territori; tallers i conferències d’interès general i un espai d’exposició amb projectes i activitats interactives proposades pels centres de formació i les empreses.

En aquesta edició posarem el focus en dos grans reptes com són,  l’orientació al llarg de la vida  a través dels punts d’orientació personalitzada municipals i  l’espai expositiu TRANSITAR, orientar-se en un mon canviant, de la Diputació de Barcelona i la formació professional dual a l’empresa al voltant de la campanya “174 graus de futur” promoguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

En definitiva, la Formació Professional presentada com una opció de formació al llarg de la vida per adaptar-se al reptes del present i el futur del món laboral canviant.

La Fira és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, comptant amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes (CRIRC), format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental. En aquest marc, al certamen el Consell del CRIRC difondrà l’oferta d’FP de tot l'àmbit territorial, que tindrà un espai propi a l'espai firal.

L'impuls d'Apropa't a l'FP permet avançar en els objectius del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu de Sabadell, que estableix entre les seves àrees d’intervenció el foment d’accions per reduir l’absentisme i l’Abandonament Escolar Prematur (AEP) i també la millora de les interrelacions entre el món educatiu i laboral. Alhora, s’inscriu entre les accions de Sabadell Orienta, l’estratègia que revisa i coordina els recursos d’orientació educativa i laboral que ofereixen diferents serveis municipals i agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per lluitar contra l’AEP i contribuir a situar-lo per sota del 15% l’any 2027, tant en nois com en noies i a totes les zones educatives de la ciutat.

Què trobareu a la Fira?FriaInfoGeneral

 • Xerrades específiques d'uns 80 cicles formatius.
 • Espai per al debat i ponències d'interès general relacionades amb l'àmbit formatiu i professional.
 • Espai d'exposició dels centres que ofereixen cicles formatius.
 • Punts d'orientació personalitzada i servei d'informació.

T'interessa especialment venir si...

 • Ets alumne/-a de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius o escoles d’adults i vols orientació sobre itineraris formatius o professionals.
 • Tens un fill o filla en edat de decidir el seu futur i vols informació per acompanyar-lo en el seu procés de decisió.
 • Estàs treballant o a l'atur i vols millorar la teva qualificació professional o acreditar la teva experiència.
 • Treballes en l'àmbit de l'Educació.
 • Vols conèixer les demandes del mercat de treball de la mà de les pròpies empreses, associacions professionals i gremis.

Horaris

 • Dimecres 26 i dijous 27 : de 8:45 a 14.00 h
 • Divendres 28: de 8.45 a 14.30 h i de 16:00 a 19:30 h
 • Dissabte 29: de 10:30 a 13:30 h

 

L'entrada és gratuïta?

Sí. L’accés a les diferents propostes i a la zona d’exposició i orientació d’Apropa’t a l’FP serà lliure i gratuït, tot i que per  l’asistència a les xerrades l’aforament és limitat i requereix inscripció prèvia. 

.