PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Covid-19

Informació pràctica sobre el coronavirus

Per poder estar al dia de les notícies municipals, recomanacions i novetats sobre el coronavirus disposeu d'aquest web:

https://web.sabadell.cat/coronavirus

També hem obert un Telegram per oferir informació a la ciutadania amb motiu del coronavirus:

https://t.me/AjSabadell

I recordeu seguir canals oficials com el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: https://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/coronavirus

Infantil

 

Passa-t'ho bé
Te'l recomano
Tot el que trobaré
Tot el que faré
Bebeteca

La 3a Mostra Internacional de Cinema Animal arriba amb una àmplia oferta de pel·lícules adreçades a la ciutadania

La ciutat commemorarà el Dia Mundial dels Animals amb la mostra de cinema i una nova edició de la Fira d'Entitats Animalistes La 3a Mostra Internacional de Cinema Animal arriba amb una àmplia oferta de pel·lícules adreçades a la ciutadania

3a Mostra Internacional de Cinema Animal

Entre les novetats de la 3a Mostra Internacional de Cinema Animal destaca la proposta d’una sessió doble de cinema animal, el proper divendres, 4 d’octubre, a l’auditori del Centre Cívic de Can Rull. L’entrada serà lliure i gratuïta fins completar l’aforament.

A les 18 h, es projectarà la pel·lícula Spirit: El cavall indomable, de Kelly Asbury i Lorna Cook (2002), adreçada al públic infantil; i a les 20 h, i amb la finalitat d’atraure un públic més juvenil i adult, es projectarà Illa de gossos, de Wes Anderson.

El gruix de les propostes de la mostra, però, arribarà el diumenge 6 d'octubre, a la plaça del Doctor Robert com a espai de projecció continuada de curtmetratges. Entre les 12 i les 13.30 h, es projectaran curts d’animació, amb títols com ara La petita Guineu, El teu avui és un ós o Picant Gelat. A la tarda, entre les 17.30 i les 19 h, es projectaran 7 curts sobre animals amb títols com ara: Ocellet Bub Bub, Vol de Tornada o Una història de peixos, entre d’altres.

Un altre dels àmbits on es podrà gaudir de projeccions serà en el marc del programa Ciutat i Escola, on es preveu la participació d’uns 450 alumnes de primària i ESO. Com en edicions anteriors, s’ofereixen matinals de cinema a l’Imperial, que s’acompanyen d’un dossier pedagògic per treballar tant aspectes cinematogràfics com els relacionats amb els drets dels animals i la sensibilització a favor d’una tinença responsable i contra el maltractament.

Enguany s’ha programat per als alumnes de cicle mitjà i superior de primària la pel·lícula El viatge de l’emperador, de Luc Jaquet (2005), un film mostra la llarga travessia que fan els pingüins emperador en ple hivern per a protegir-se mentre s’aparellen i incuben els ous. Les projeccions es duran a terme el dimarts 1 i el dijous 3 d’octubre.

Per als alumnes de secundària es proposa la pel·lícula Illa de gossos de Wes Anderson (2018), en versió original subtitulada. La projecció es durà a terme el dimecres 2 d’octubre.

4a Fira d’entitats animalistes

D’altra banda, i amb l’objectiu de fer visible el treball que fan les entitats animalistes en favor de tots els animals, i més concretament els animals de companyia, la Taula d’Entitats Animalistes, liderada pel Programa municipal de Benestar Animal, organitza la 4ª Fira d’Entitats Animalistes, el proper diumenge 6 d’octubre.

La fira, que per segon any consecutiu està coorganitzada per l’Ajuntament, comptarà amb la participació de 46 entitats, una xifra que dobla en nombre els participants de l’any passat.

Les entitats ocuparan de punta a punta el passeig de la Plaça Major amb carpes informatives i una àrea de gespa per desenvolupar activitats amb els animals.

La programació de la fira arrencarà a dos quarts de 10 a 20 h i inclou xerrades informatives, sessions pràctiques amb els animals, demostració de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Sabadell, passarel·les de gossos en adopció, demostració amb gossos de rescat i recerca o activitats amb gossos de Teràpia, entre d’altres propostes.

Durant tot el dia, a més, es faran diversos tallers i activitats a alguns dels estands de les entitats: pinta-cares, tallers de mossegadors, etc.

Els estands també faran difusió de la feina que realitzen amb la voluntat de donar-se a conèixer, alhora que fomentaran la creació d’un espai de conscienciació, formació i debat sobre el maltractament que pateixen els animals, així com la cura que s’ha de tenir per garantir el seu benestar. D’aquesta manera, es dona visibilitat i compliment a un dels objectius més importants tant del Programa municipal de Benestar Animal com de les entitats, que és el de sensibilitzar la població sobre el tracte que els animals de companyia mereixen.