PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
EDUCACIÓ

Preguntes freqüents Escoles Bressol Municipals

DE CAIRE  PEDAGÒGIC

 • Quins infants poden assistir a l’escola bressol?

Les escoles bressol són un servei que dona resposta a l’etapa educativa que comprèn el primer cicle d’educació infantil, que atén els infants de 4 mesos fins als 3 anys d’edat. Els alumnes que es poden matricular per al curs 2020/2021 són aquells nascuts l’any 2020 (P0- aules de lactants), l’any 2019 (P1) i l’any 2018 (P2). Cal especificar que els centres que disposen d’aula de lactants són: CEIF Arraona, CEIF Can Llong, CEIF Can Puiggener, CEIF Creu Alta, CEIF Espronceda, CEIF Joaquim Blume i CEIF Vapor Buxeda Nou.

 • Com és un dia a l’escola? Quin tipus d’activitats es porten a terme?

Les activitats que es porten a terme a les escoles bressol municipals, es basen en el joc i en el treball de la vida quotidiana. Hi  ha exemples de les activitats al blog de cada centre que es poden visualitzar  clicant el següent link: http://ebmsabadell.blogspot.com/

 • Quin és l’horari d’obertura de les escoles bressol municipals?

L’horari d’obertura és el mateix a totes els escoles bressol municipals, de les 8:45 a les 12 i de les 15:00h a les 17:15h. Tots els centres disposen de l’opció de fer ús del servei d’acollida de les 7:45 a les 8:45 i del servei de menjador de 12:00 a 15:00h.

 • De quines  instal·lacions disposa el centre ?

Les escoles bressol municipals disposen d’aules equipades cadascuna amb bany i amb els espais i materials necessari pel correcte desenvolupament de les activitats; disposen de pati exterior per realitzar les activitats a l’aire lliure, espais d’usos múltiples per fer activitats de gran format amb els infants i amb les famílies (tallers, formacions, xerrades...). Per conèixer específicament les instal·lacions de cada centres es poden visitar els blogs de les escoles bressol municipals clicant el següent link: http://ebmsabadell.blogspot.com/

 • Quin és l’import dels diferents serveis?

Si cliqueu aquí enllaçareu amb els preus dels diferents serveis que s’ofereixen a les escoles bressol municipals. El preu d’escolarització i d’acollida estan tarifats en funció de la renda dels pares i dels membres de la unitat familiar, els podeu consultar aquí.

 • Els pares i mares podem participar a les activitats de l’escola?

Si, les escoles bressol municipals de Sabadell es caracteritzen per ser escoles obertes als infants i a les seves famílies, de fet, els adults entren diàriament a l’aula a deixar i recollir al seu infant i tenir contacte diari amb l’educador/a. Totes les escolen tenen espais i trobades per implicar les famílies al dia a dia de l’escola, ja sigui a través de l’AMPA del centre o mitjançant propostes com l’hora del cafè, el dia de les famílies, els tallers formatius organitzats per l’Ajuntament...

 • L’escola disposa de servei de menjador? Quin tipus de menús es serveixen?

Totes les escoles bressol disposen de servei de menjador, algunes en modalitat de cuina in situ (amb elaboració del menú a les mateixes instal·lacions del centre) i altres en modalitat transportada (elaboració i distribució dels menús des d’una cuina centralitzada).

Els menús dels centres son equilibrats, estan elaborats amb aliments ecològics, de proximitat i de temporada  i verificats per nutricionistes col·legiats. Tots els menús segueixen les indicacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Per veure específicament com es gestiona  el servei de menjador consultar el blog de cada escola bressol municipal seguint el següent link: http://ebmsabadell.blogspot.com/

 • Quin és el calendari escolar?

El calendari escolar està encara en procés d’aprovació, però els criteris es mantenen respecte a cursos anteriors: iniciar el curs els primers dies de setembre amb un procés de familiarització, servei total amb menjador i acollida a mitjans de setembre i finalització del curs la tercera setmana del mes de juliol.

 • Si no puc venir a buscar al meu fill/a, pot venir alguna altra persona?

Si, Pot venir un adult que no siguin els progenitors sempre i quant sigui una persona prèviament autoritzada pels pares.

 • Com actua l’escola si es produeix un accident?

Cada centre educatiu disposa d’un protocol en cas d’accident. El personal actua en funció del risc de la situació que es produeixi i sempre es contacta amb la família.

 • En que consisteix i com s’organitza el període de familiarització?

El període de familiarització és un moment important per l’infant, es tracta de donar un temps perquè es vagi acostumant a l’escola: als nous espais, als adults del centre, als companys d’aula i faci una separació del seu nucli familiar de forma progressiva i respectuosa. El calendari del centre estableix uns dies a nivell general per fer aquesta progressió, que pot allargar-se i flexibilitzar-se en funció de la situació de cada infant. Els dies de familiarització les estades al centre son curtes i acompanyades dels adults de referència de l’infant.

 • Es fan reunions amb les famílies?

Si, de forma general es fan reunions tant grupals (de cada grup classe ) com individuals amb cada família per traspassar informacions específiques de cada infant.

 • Hi ha servei d’acollida?

Si, aquest servei s’ofereix a  totes les escoles bressol municipals en horari de matí que obre les portes de les 7:45 a les 8:45. Pot existir la possibilitat de disposar d’un servei d’acollida de tarda (en aquest cas no s’ofereix a totes les escoles, ja que només s’obriria en cas que a un centre hi hagués un mínim de famílies interessades)

 • Com s’actua si un nen es posa malalt a l’escola?

En cas de malaltia s’avisa sempre a la família perquè vingui a recollir l’infant. Les escoles bressol municipals disposen d’un protocol en cas de malaltia que es pot consultar clicant aquí.

ImprimeixCorreu-e

també et pot interessar...