PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Uns 600 alumnes de primària prenen part en el programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua

L’organització de les sessions s’ha redefinit enguany per adaptar-se a les mesures de prevenció davant la pandèmia Uns 600 alumnes de primària prenen part en el programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua

Els Primers a l’Aigua es du a terme a les piscines municipals Joan Serra i al Club Natació Sabadell (centre Montcada i centre Can Llong). Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat, acompanyada de la regidora d’Esports, Laura Reyes, els grups de l’Escola Espronceda que prenien part en les sessions al primer dels equipaments. També hi han assistit representants del centre esportiu, de l’escola i de les famílies. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa, 

“el programa estén les oportunitats d’aprendre a nedar dins l’horari lectiu, però, a més, aquesta pràctica esportiva comporta altres múltiples beneficis per als infants d’aquesta edat, tant en l’aspecte físic com emocional i social. Per això, entre tots i totes, malgrat la COVID, i comptant també amb les famílies, aquest programa continua sent possible”.  

Dins el reajustament d’Els primers a l’Aigua, derivat de la situació de pandèmia, s’ha incrementat el nombre de monitors, per evitar contactes entre diferents grups bombolla. També s’ha adequat l’ús dels vestidors i ha augmentat el nombre d’autobusos que desplacen l’alumnat des de les escoles a les piscines assignades per fer-hi les activitats.

Amb el programa, a més d’ensenyar a nedar als nens i nenes, es fomenta l'activitat física en la infància, una franja d'edat en què l’esport comporta beneficis com la millora de les capacitats coordinatives, millor coneixement del propi cos i l'autoestima, afavoriment de les relacions socials, creació d'hàbits esportius o d'hàbits higiènics correctes, entre d'altres.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres educatius es fa, com és habitual, seguint els criteris de proximitat de l’escola a la piscina, nombre d’alumnes per grup, nombre de tècnics disponibles a les piscines, característiques de l’equipament i disponibilitat horària del centre.