PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El parc de Catalunya tindrà un nou parc de patinatge

Avui la Junta de Govern n’ha aprovat el projecte, que compta amb un pressupost de més de 195.000 euros El parc de Catalunya tindrà un nou parc de patinatge

La Junta de Govern Local ha aprovat avui inicialment el projecte per renovar completament el parc de patinatge (skatepark) del parc de Catalunya. L’obra compta amb un pressupost de 198.188,93 € i un termini d’execució és de 2 mesos.

Aquest parc de patinatge es va construir ja fa més de 15 anys i s’ha anat deteriorant amb el pas del temps i per l’elevada pressió d’ús que ha tingut. El passat mes de març l’Ajuntament ja en va haver de retirar el mòdul central per garantir la seguretat de les persones que el feien servir.

 

Un parc de patinatge completament renovat

El projecte del nou skatepark, que s’ha treballat, consensuat i ha incorporat millores gràcies a la col·laboració d’entitats, usuaris i usuàries habituals de la instal·lació, preveu que els elements que en formen part ofereixin un ampli ventall d’oportunitats de joc per a diferents edats i amb habilitats diverses en la pràctica d’aquest tipus d’esport, els quals fan servir skates, patins, patinets i bicicletes.

L’obra començarà afegint un paviment de formigó sobre del que ja hi ha i, a sobre, es col·locaran els diferents elements. El projecte pretén recuperar la versatilitat dels elements originals, però s’adaptaran a l’actualitat i se n’hi afegiran de nous. A diferència del que hi havia fins ara, que estava format per mòduls de formigó prefabricat, per al nou parc s’ha optat per un sistema constructiu diferent, amb elements de formigó realitzat allà mateix, cosa que permetrà que sigui més resistent i que duri més temps.

També s’hi col·locaran diferents baranes, unes per a la pràctica dels esports de rodes i la resta que tindran una funció de protecció.

D’altra banda, aprofitant que s’actua en aquesta àrea, s’ha previst també millorar el camí d’accés a l’skatepark des de la plaça de Matagalpa i tancar amb una barana de fusta el perímetre de la zona de bicitrial. Així mateix, es plantaran plantes arbustives i hidrosembra al talús del passeig d’Aragó.