PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Consell d’Infants i Adolescents desenvolupa projectes sobre el sensellarisme, la reforestació i la discriminació

La primera acció comença amb una recollida de productes de primera necessitat per a persones sense llar El Consell d’Infants i Adolescents desenvolupa projectes sobre el sensellarisme, la reforestació i la discriminació

La Comissió 1, formada per infants dels districtes 1 i 2 de Sabadell, s’encarrega del projecte “Sensellarisme”. Després de treballar la temàtica i conèixer en profunditat aquesta problemàtica de la mà de professionals d’Acció Social de l’Ajuntament, han dissenyat una campanya de recollida de productes de primera necessitat (aliments i productes d’higiene i neteja) a les seves escoles per fer-los arribar a les persones sense llar. Per dur a terme aquesta tasca compten amb la col·laboració de l'associació d'ajuda cívica i assistencial La Fabri-k ONG.

D’altra banda, els nens i nenes acompanyaran l'acció amb una campanya de difusió on generin diferents missatges per visualitzar que a Sabadell també hi ha persones sense llar, trencant tòpics i estigmes sobre elles, i difonent com se'ls pot ajudar.

La campanya de recollida de productes de primera necessitat es farà des d’avui i fins al 18 de juny a les escoles on estudien els infants impulsors de la campanya. En total són 10 escoles dels districtes 1 i 2: Nostra Llar, Claret, Sagrada Família, Escola del Carme Vedruna, Joaquim Blume, Samuntada, Ribatallada, Creu Alta, Escola del Sol i Ramar.

Posteriorment, el 21 i 22 de juny, La Frabri-k s'encarregarà de fer la recollida dels productes per les escoles i centralitzar tot el material. Finalment els consellers i conselleres podran participar a una trobada amb el president de La Fabrik, el dimarts 29 de juny, on a més de poder visitar les instal·lacions del menjador social i conèixer com treballen, tindran un retorn dels resultats del recapte final per fer difusió.

Reforestació

La Comissió 2, formada pels districtes 3, 4, 5 i 6 de Sabadell, ha treballat en el projecte "Reforestació" desenvolupant un pla de participació en les jornades sobre aquest tema que realitza l'Espai Natura Fundació Sabadell 1859, al bosc de Can Deu.

L’acció va tenir lloc el 12 de juny, on van participar consellers, conselleres i familiars i van conèixer el procediment per amidar els arbres per fer el seguiment del seu creixement i, també, van aprendre a calcular la densitat de població dels arbres (nombre d'arbres per hectàrea).

El treball de la comissió continua, a més, amb la difusió de missatges de conscienciació de la importància de tenir cura del medi ambient i animar la ciutadania a participar en projectes d’aques tipus què es realitzin a la ciutat.

Contra la discriminació

Finalment, la Comissió 3 (Adolescents), formada pels nois i noies que cursen l’ESO, actualment treballa en el projecte “Discriminació”. Aquest joves estan duent a terme un vídeo creat amb intervencions protagontizades per ells mateixos. Mitjançant coreografies, poemes, cartells o cites, es pretèn denunciar les discriminacions, normalitzar la diversitat i trencar tòpics i estigmes.

El vídeo es preveu publicar a la pàgina web del Consell d’infants i adolescents el 28 de juny, amb motiu del Dia de la diversitat LGTBI i està emmarcat en el programa municipal “Ventilem els armaris”.