PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i els agents socioeconòmics segellen una nova aliança per al desenvolupament econòmic i la competitivitat de Sabadell

L’Ajuntament i els agents socioeconòmics segellen una nova aliança per al desenvolupament econòmic i la competitivitat de Sabadell

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“aquest és un espai absolutament necessari. I ho és principalment per quatre motius: primer perquè la Taula sistematitzarà la col·laboració, implicarà compromisos i també fer balanç de la feina feta. Segon perquè la col·laboració público-privada comporta oportunitats per a la ciutat. Així mateix, com a tercer element, ens permetrà sumar talent. Si volem atraure inversions, hem d’anar de la mà dels agents econòmics, que són els que més saben dins aquest àmbit. I quart, aquesta Taula vol dir també lleialtat per buscar el bé comú i el millor per a Sabadell en un camí on cadascú aportarà el milllor”.  

 El president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich, ha comentat que

“tenim moltes expectatives en aquesta Taula. Creiem que calia recuperar un espai comú de treball. Un espai de tots i totes que contribueixi a posicionar Sabadell com a ciutat del coneixement i de l’economia productiva” i ha mostrat el seu desig que la Taula “pugui anar més enllà, plantejant experiències innovadores”.

Per la seva part, la presidenta del CIESC, Alícia Bosch, ha afirmat que

“tenim la primera pedra posada i la voluntat que la Taula comenci a treballar, així com la fermesa que passarem de les paraules als fets i plantejarem conjuntament estratègies a mig i llarg termini”.

També ha destacat “la voluntat de ser creatius i mostrar que sí és possible treballar de costat l’àmbit públic i el privat”. En nom de PIMEC, el seu president, Josep Maria Catalán, s’ha mostrat “satisfet de constituir la Taula” i ha destacat “la colaboració público-privada com a element clau. Treballarem perquè Sabadell sigui referent en indústria i generadora de llocs de treball”.

El secretari general de CCOO al Vallès Occidental, Iván Ramos, ha explicat que

“la concertació social ha tingut un paper fonamental per a l’economia i el reforç dels drets socials. CCOO ha estat en primera línia des del primer dia de pandèmia. La creació d’aquesta Taula és una nova eina i motor del diàleg social que ens permetrà sortir d’aquesta crisi sense desigualtat”.

Finalment el responsable de Política Sindical d’UGT Vallès Occidental, Luis de la Torre, ha destacat el compromís d’“aportar feina” i el desig de veure

“com la Taula es tradueix en fets palpables i en qualitat de vida per als treballadors i treballadores i per a ciutadania en general. Que la Taula sigui un èxit”.

Aquesta Taula té com a llavor el pla de reactivació econòmica que l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa per fer front a les conseqüències econòmiques i socials provocades per la COVID-19. A banda de tractar mesures puntuals i conjunturals s’ha vist la necessitat de constituir un òrgan estable per tal que Ajuntament i agents socioeconòmics locals compartissin i avancessin en l’estratègia a seguir per la ciutat a mig i llarg termini. D’aquesta manera es podran afrontar en les millors condicions els reptes futurs en matèria econòmica i d’ocupació.

Les entitats i institucions implicades participaran en grups de treball aportant coneixement i visió critica com també aspectes clau a millorar. Els àmbits de treball de la Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell seran la promoció de la ciutat i captació d’inversions  així com un pla d’internacionalització de la ciutat i un pla d’impuls a l’emprenedoria en activitats innovadores, com ara un hub d’innovació i de recerca  vinculat al projecte Gran Via.

Alhora es tractarà la modernització dels polígons i l’impuls de l’eficiència energètica a les empreses i polígons fomentant l’economia circular; la simplificació administrativa en els tràmits que afecten les activitats econòmiques industrials i comercials i l’impuls del comerç de proximitat. Així mateix, la Taula abordarà l’impuls de llocs de treball de qualitat i la formació de professionals.

Grups de treball

Per tot plegat, es proposa inicialment la creació de cinc grups de treballs integrats per representants de les entitats que formen part de la taula. Alhora es podrà convidar a formar-ne part empreses o persones de referència vinculades a la ciutat.

Els cinc grups de treball que es constituiran són: “Promoció  de la ciutat, captació d’inversions estratègiques i Fons Next Generation”; “Modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica i  impuls de l’emprenedoria”; “Digitalització, simplificació i agilitat administrativa i innovació”; “Impuls del comerç local” i “Qualificació dels/les treballadors/es, especialment en activitats vinculades a les noves tecnologies i especialitzacions econòmiques”.