PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Neix SBD ON, un projecte per potenciar la cultura als barris

Permetrà formar, crear i exhibir cultura de manera descentralitzada en els equipaments de proximitat donant suport a iniciatives existents Neix SBD ON, un projecte per potenciar la cultura als barris

El projecte l’han presentat avui Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, i Carles de la Rosa, regidor de Cultura. Morell ha destacat que la voluntat d'aquest projecte és

"democratitzar la cultura, generar nous públics i donar suport a projectes sorgits de la creació ciutadana, fent protagonistes els veïns i les veïnes".

Per la seva banda, el regidor de Cultura ha avançat que

"en breu es convocarà la Taula de cultura urbana perquè tots els agents puguin proposar projectes artístics. I treballarem perquè tot això, quan comenci a caminar, pugui desembocar en un gran festival de cultura urbana".

El projecte SBD ON neix per donar suport a les iniciatives comunitàries interculturals que neixen als barris i que s’expressen a través de la cultura. En aquest punt, resulta cabdal la participació de la ciutadania com a creadora de contingut, apostant per projectes propis tant del col·lectiu jove com aquells sorgits de les entitats. 

Alhora, es busca també descentralitzar la programació cultural i portar-la als equipaments de proximitat iniciant una programa estable als barris de la ciutat. En el cas de Sabadell, existeix una xarxa òptima d’equipaments de proximitat, com ara centres cívics, bibloteques o espais joves, entre d’altres, que acolliran aquestes activitats culturals. D’altra banda, les places i els carrers també seran protagonistes com a espai comunitari d’expressió cultural.

SBD ON

Amb SBD ON, l’Ajuntament aposta per la innovació i perquè Sabadell sigui un referent en l’àmbit de la cultura urbana, visibilitzant la riquesa d’artistes i col·lectius dels que gaudeix la ciutat. En aquest sentit, es vol treballar per tenir un programa estable de formació, creació i exhibició de diverses disciplines culturals localitzades en equipaments dels barris.

El fet de promoure la creació cultural en els barris persegueix també l’objectiu de donar suport i impulsar les pràctiques culturals comunitàries amb valor públic, que promoguin la cohesió als barris. A més garantirà que la ciutadania pugui desenvolupar les seves identitats culturals.

La iniciativa que sorgeix avui s’emmarca en els eixos estratègics com: l’impuls de la cultura als barris per generar noves centralitats, la intervenció comunitària intercultural, la innovació cultural, potenciar la xarxa d’equipaments de proximitat i l’enfortiment del teixit associatiu.

SBD ON neix amb un pressupost inicial de 250.000€ i inclou una nova línia de subvencions amb un pressupost de 96.000 euros, amb l’objectiu d’impulsar la cultura de proximitat que desenvolupen col·lectius i entitats de diferents barris de la ciutat.