PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

40 estudiants han participat aquest curs del Programa de Mentoria Social

40 estudiants han participat aquest curs del Programa de Mentoria Social

Un total de 40 joves dels instituts Jonqueres, Arraona i Agustí Serra han participat en aquesta edició. Aquests dies s’han celebrat les cloendes del Programa als tres centres educatius. En el marc de les cloendes, el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, ha manifestat el seu

“agraïment als i les participants, tant els mentors com els mentorats, especialment en un curs tan complicat com aquest. L’equip de professionals que hi ha darrera del projecte ha demostrat que treballa per superar totes les dificultats, així com el seu compromís amb l’èxit del programa, tant des de la Fundació Servei Solidari, com els centres educatius i el servei d’Acció Social”.

Sobre els objectius del programa, Cortés ha afegit que

“es tracta d’un projecte petit, però que té un gran impacte en les persones i busca generar oportunitats equitatives per a tothom”.

Què és la Mentoria Social?

La Mentoria social s’entén com a una metodologia d’acompanyament social basada en la interrelació i la transferència d’experiència, entre estudiants universitaris i de cicles de grau superior i alumnes de secundària de primer a quart de l’ESO escolaritzats en els instituts on es desenvolupa el programa. Els objectius generals són proporcionar oportunitats en l’educació obligatòria dels i de les joves en situació de vulnerabilitat (a nivell acadèmic, socioeconòmic i relacional); contribuir en un aprenentatge de valors dels joves i dels mentors/es a partir de l’experiència relacional amb contextos socials i culturals diversos, a partir de generar uns vincles positius de suport i acompanyament entre el mentor i el mentorat (jove) molt necessaris en un moment vital tant important com l’adolescència.

L’Ajuntament impulsa el Programa de Mentoria Social Juvenil com a projecte pilot junt amb l’IES Jonqueres i la Fundació Autònoma Solidària per primera vegada durant el curs 2016/2017 com a estratègia per abordar l’èxit educatiu. En els darrers cursos, el programa s’ha consolidat mostrant uns bons resultats i valoració tant del joves que han participat com dels centres escolars.

El Programa de Mentoria Social és una aposta del Servei d’Acció Social i en aquest sentit, des del curs 2019/2020 el programa es va ampliar pressupostàriament, passant a participar tres instituts públics de la zona nord: IES Jonques, IES Arraona i IES Agustí Serra. Dels 14 participants inicials del curs 16/17, la xifra de participants s’ha anat incrementant fins als 40 que han arribat a participar durant l’edició actual.

En la seva cinquena edició, el programa s’ha consolidat com una eina de cohesió social i èxit educatiu ja que s’afavoreixen processos d’inclusió social i educativa, que reverteixen en la millora de l’èxit escolar i en la prevenció de l’abandonament escolar prematur, a partir de la relació que s’estableix entre els estudiants universitaris i de cicles superiors i els i les estudiants de 3er i 4rt d’ESO.