PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Andrea El Ameri guanya el XVI Certamen Coreogràfic de Sabadell

La companyia Sense Pell ha guanyat el 2n premi i el Colectivo Banquet, el premi popular Andrea El Ameri guanya el XVI Certamen Coreogràfic de Sabadell

El premi que ha rebut El Ameri consisteix en 2.000 € i una residència artística a Ca l’Estruch. A Doma, el solo que ha presentat, la ballarina es vesteix literalment i metafòricament amb identitats antigues per desenterrar tabús per mitjà de la dansa. El Ameri també ha rebut la beca per participar en un taller del Certamen Coreográfico de Madrid.

D’altra banda, el jurat ha atorgat el segon premi (1.000 €) a la companyia Sense Pell –formada pels ballarins i coreògrafs Tura Gómez Coll (Catalunya) i Filip Löbl (Àustria)– per Between, un duet que sorgeix del moviment que es crea entre ells dos. I el públic ha donat el premi popular (600 €) al Colectivo Banquet per la coreografia Rojo rojo verde, un trio còmic i absurd sobre la convivència. Finalment, el coreògraf italià Adriano Bolognino ha obtingut una residència artística al CC Barceloneta i les companyies Mutuo i Urban Motion podran gaudir d’una residència a Nunart Guinardó, i la companyia Sense Pell ha rebut la de l’Institut del Teatre de Vic. 

El jurat del Certamen està format per professionals de la dansa que representen organitzacions i centres que col·laboren en aquest projecte: Laura Kumin –directora del Certamen Coreogràfic de Madrid/Paso a 2–, Carles Sales –coreògraf i docent a l'Institut del Teatre de Vic–, Gisela Creus –ballarina, coreògrafa, docent i cofundadora i codirectora de NunArt Guinardó–, Mayte Luque –responsable del projecte de dansa del CC Barceloneta–, Marina Pravkina –cocoreògrafa de la peça guanyadora del 1r premi Certamen de Sabadell 2020, Constanza Brncic –directora artística de coreografia i interpretació del CSD de l'Institut del Teatre de Barcelona–, Victòria Martínez –ballarina de l’Associació Moviment Expressió (AME)–, Ivana Miño –actriu i ballarina– i Elisenda Renom –presidenta de l’Associació Contemporània de Sabadell i actriu. 

Al llarg de 16 edicions aquest concurs s’ha anat consolidant amb els èxits dels coreògrafs que han passat per Ca  l’Estruch. Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2020 són: Marina Pravkina i Alesya Dobysh (2020), Alexa Moya i Júlia Godino Llorens (2019), Ana Borrosa (2018), Javier Guerrero (2017), Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015),Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).