PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Marta Farrés, escollida presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Avui es celebra l’assemblea constituent de la nova entitat, que reforçarà la veu del municipalisme en la presa de decisions al territori Marta Farrés, escollida presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

Durant l’assemblea, Marta Farrés ha destacat que

“és per a mi un gran honor ocupar la presidència d’una entitat que representa prop de 900.000 habitants però que pot arribar a representar gairebé 3 milions i que treballarà perquè els municipis i comarques de la segona corona tinguem veu pròpia i se’ns escolti en decisions globals que, com a tals, tenen un efecte directe en els nostres veïns i veïnes”.

L’alcaldessa i nova presidenta de l’entitat ha afegit que

“amb la constitució de l’associació, recollim les voluntats de molts alcaldes i alcaldesses dels municipis que, abans que nosaltres, havien expressat aquesta necessitat” i ha recordat que “pel territori cal que parli el territori. El fet d’agrupar-nos i treballar conjuntament per trobar una veu comuna ens donarà més força com a interlocutors però també ens permetrà identificar millor l’abast de les problemàtiques i articular i coordinar mesures que comportin solucions reals i efectives”.

Avui, a banda d’escollir presidència i vicepresidències, la Nau Gaudí acull una sessió de treball en la qual es debatrà sobre qüestions com ara infraestructures, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions.

L’assemblea constituent arriba després que a l’abril, els municipis fundadors signessin la Declaració de Martorell, que implicava la constitució del nou organisme i posava les bases del que serà la tasca de l’entitat en aquells àmbits estratègics on cal centrar l’acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal i amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de l’Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, Consells Comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. L’Associació constitueix, doncs, un punt de partida que treballarà amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.