PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament promou tallers en línia per introduir la perspectiva de gènere

Se’n farà un sobre plans d’igualtat a les entitats i una altre basat en els Drets Humans L’Ajuntament promou tallers en línia per introduir la perspectiva de gènere

D’una banda, i en el marc del “Pla de Formació per a Entitats i Persones Voluntàries”, l’Ajuntament organitza un nou taller per incorporar la perspectiva de gènere i els Plans d’Igualtat en el funcionament de les entitats i les associacions.

La sessió, que serà en línia, es durà a terme el proper dimarts 26 d’octubre de 18 a 21h, i està adreçat a persones voluntàries i membres d’entitats sense ànim de lucre de la ciutat, amb la voluntat de promoure la reflexió sobre les desigualtats de gènere en la vida quotidiana i l’intercanvi de bones pràctiques, alhora que es fa amb la voluntat d’ajudar les entitats a realitzar accions enfocades al canvi amb perspectiva de gènere.

La formació, a càrrec de l’Aula d’Esplai del Vallès, es realitzarà en una sola sessió de 3 hores, en el transcurs de la qual les entitats participants abordaran mesures de perspectiva de gènere, observaran el context de l’entitat vers la perspectiva de gènere i parlaran dels Plans d’Igualtat. S’oferiran eines i indicadors perquè les organitzacions avaluïn i apliquin l’equitat de gènere en el seu funcionament i gestió.

La sessió s’estructurarà en dues parts. A la primera part les entitats participants coneixeran conceptes bàsics sobre feminismes i igualtat de gènere, realitats i diversitat de contextos. La segona part, més pràctica, consistirà en aplicar la perspectiva de gènere i un Pla d’Igualtat per l’entitat.

Aquesta és la quarta edició que promou l’Oficina d’Entitats i Voluntariat, amb un alt grau de satisfacció per part dels i les participants. El taller, és gratuït i amb places limitades, però cal inscripció prèvia complimentant aquest formulari. Més informació a web.sabadell.cat/oficinaentitats

Enfocament de Gènere en els Drets Humans

D’altra banda, aquests propers dies s’organitza també una formació en línia sobre l’Enfocament de Gènere i Basat en els Drets Humans (EGiBDH) adreçada a entitats i professionals vinculats a la cooperació i els drets humans.

El proper 18 i 20 d’octubre, de 17 a 18.30h tindrà lloc la formació en línia “De què estem parlant quan parlem d’Enfocament de Gènere i Basat en els Drets Humans?” amb la qual es vol promoure l’enfocament de gènere en els projectes de cooperació i donar eines i recursos per incorporar aquesta perspectiva en la tasca que es duu a terme des de les entitats.

La formació és a càrrec de Sonia Tomàs, experta en gènere, desenvolupament i projectes de cooperació, amb experiència a Amèrica Llatina, Àfrica i Orient Mitjà. Actualment realitza avaluacions d’impacte de gènere i assistències tècniques amb ONGS, organismes governamentals de cooperació i agències de Nacions Unides. També es autora de vàries publicacions i articles sobre la incorporació de la perspectiva de gènere en la cooperació per al desenvolupament i l’acció humanitària i professora de la sessió de Gènere i Apoderament de les dones al Màster de Relacions Internacional de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La sessió, que es du a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona, és gratuïta i es preveu que la segueixin una vintena de persones.

Aquesta formació és una iniciativa de les entitats que formen part de la comissió permanent del Consell de Solidaritat. A través d’aquesta formació es volen adquirir nous coneixements i enfocs, i alhora es busca crear un punt de partida per poder generar posteriorment un espai participatiu amb les entitats de  cooperació amb visió de generar compromís, dialogar, aprendre, compartir experiències i generar accions conjuntes.

perspectivagenere