PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Pas endavant perquè el conjunt Sallarès i Deu aculli el Centre d’Innovació Social Tecnològic, una escola de restauració

La Junta de Govern Local n’ha aprovat inicialment el projecte, amb una inversió de més de quatre milions d’euros i un termini de 16 mesos Pas endavant perquè el conjunt Sallarès i Deu aculli el Centre d’Innovació Social Tecnològic, una escola de restauració

L’obra permetrà que l’escola de restauració se situï en una de les naus del conjunt de Sallarès Deu, concretament a la parcel·la situada al carrer de Cellers, 69. La superfície construïda de la zona que es recuperarà és de 2.269,65 m².

L'objectiu principal del projecte consisteix en la rehabilitació integral de l’edifici, per tal d'adaptar-lo als nous requeriments funcionals, normatius i de seguretat. L'estructura del centre es basarà en la formació, la interacció en el treball i la interacció vital, per tal de compartir valors, coneixements i experiències. Es tracta d'oferir bàsicament, la formació amb continguts pràctics i innovadors sobre les darreres tendències professionals i necessitats reals, especialment de l'àmbit professional a través d'una escola de restauració.

Aquesta actuació serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins la línia d’actuació Espai d’Innovació per la Cohesió Social per tal de per promoure la inclusió, la cohesió social i lluita contra la pobresa, suposant la regeneració física d’un edifici existent en zona urbana, que ha de contribuir al desenvolupament regional i local.

Conjunt arquitectònic protegit

El conjunt fabril Sallarès i Deu és un edifici industrial, de caràcter singular i protegit pel Pla Especial de Protecció dels Béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell. El formen 4 naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer. La superfície construïda actual és d’uns 8.318 m2, que es distribueixen en 5.476 m2 en planta baixa i 2.842 m2 de soterrani.

L'edifici data de 1920, tot i que ha tingut diferents etapes constructives. El conjunt ha tingut denominacions diverses com “Hilados Mohair, SA” (1920-1931), “La España Industrial, SA” (1931-1966), “Sallarès Deu, SA” (1966-1983) o “Textifibra i Sallarès Deu S.A.” (1983-2005).