PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació de la campanya ‘Per la Salut, Sabadell es Mou’ en el marc del Dia mundial contra el càncer de mama

Presentació de la campanya ‘Per la Salut, Sabadell es Mou’ en el marc del Dia mundial contra el càncer de mama

Coincidint amb el Dia mundial del càncer de mama es vol donar el tret de sortida a la campanya “Per la Salut, Sabadell es Mou” com a resposta a la inquietud d’aquestes entitats compromeses amb la societat. L’objectiu: intentar rebaixar la corba ascendent de nous casos de càncer de mama i ginecològics que es donen a la nostra ciutat, o detectar-los en els seus estats més incipients.

Durant la presentació del programa, la regidora Laura Reyes ha comentat la importància de l’esport en la salut:

“Amb campanyes com aquesta, des de l’Ajuntament continuem la tasca del foment de l’esport i les activitats físiques, a més de convidar la ciutadania a gaudir del medi natural que tenim al nostre abast”.

Per la seva banda, Sònia Sada ha destacat el paper de l’esport en la prevenció:

“fer una mirada des de la prevenció i la protecció de la salut a través d’activitats físiques. Lluitem contra el sedentarisme, en definitiva, i promovem més esport i més salut”.

Marisa Cots ha explicat que

“l’objectiu del programa que avui presentem és que tingui continuïtat. Volem incentivar l’esport entre les dones, ajudar-les a fer una passa endavant i posar en marxa la prevenció a través de la salut”.

“Sabem que l’estil de vida, l’exercici i l’alimentació són fonamentals en la prevenció contra determinats tipus de càncer. A banda del factor hormonal, un estil de vida saludable és determinant i per això els programes de prevenció són molt importants pels bons resultats”, ha dit el director del Servei d’Oncologia Mèdica del Parc Taulí.

La campanya s’adreça a les dones de Sabadell que tenen entre 25 i 55 anys – tant a les sanes com a les survivers o que estan en tractament – amb la finalitat principal d’incentivar-les a fer esport. L’exercici físic es relaciona amb un millor pronòstic del càncer, per a les dones que estan patint la malaltia, i també té la consideració de mesura preventiva, tant per a les dones portadores d’una mutació hereditària com per a les no portadores. La prevenció també s’orienta en motivar l’assistència de les dones als controls ginecològics.

Mitjançant aquesta campanya es volen transmetre valors com l’esforç, la implicació i la consciència de la salut, a més de transmetre esperança i vida a les pacients de càncer i portadores d'una mutació genètica.

A banda de les entitats col·laboradores, “Per la Salut, Sabadell es Mou” compta amb tot un seguit d’entitats i col·lectius dels àmbits culturals, socials i esportius que ja han expressat el seu suport, com la Policia Municipal de Sabadell, Escola de Música Creu Alta, Comprarcasa, AMPA Servátor, Ioga Inspira'm, Casals de Gent Gran de Sabadell, Centres Cívics… cadascuna de les quals hi col·laborarà amb diferents fórmules. El programa és obert a totes les empreses i entitats que es vulguin i puguin involucrar-s’hi, en funció de les seves possibilitats.

Segons les dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, 1 de cada 8 dones patirà càncer de mama o ovari al llarg de la seva vida. S’estima que, al llarg de 2021, més de 37.000 dones seran diagnosticades de càncer de mama o ovari, i més de 8.700 moriran. La línia de casos és ascendent, si tenim en compte que el 2017 es van diagnosticar 26.000 casos.