PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella” exposa els seus 150 anys de vida al Museu d’Història

La mostra es podrà visitar fins al 30 de gener del 2022 La Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella” exposa els seus 150 anys de vida al Museu d’Història

Aquesta exposició, que commemora els 150 anys d’una de les entitats culturals més significatives de Sabadell, l’organitza la Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella” i la comissaria la presidenta de l’entitat, Sílvia Casajoana. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

150 anys de Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella”

L’entitat va néixer el 20 de novembre de 1398 amb la llicència dels senyors de la vila de Sabadell, tot i que es va formalitzar, tal com es coneix actualment, l’any 1871. S’encarregava d’organitzar la festivitat de Sant Antoni, alhora que actuava de Mútua dels seus membres.

L’exposició tracta de mostrar l’estret lligam existent entre la Germandat i la vida social i cultural de Sabadell, atès que la festivitat de Sant Antoni se celebra a la nostra ciutat des de fa 700 anys. La mostra recull la trajectòria de la Colla Vella des dels seus orígens fins avui. Els visitants podran conèixer la història de l’entitat per mitjà de diversos documents i objectes exposats, entre els quals destaquen: els estatuts originaris, llibres d’actes i comptes, imatges de les passades o l’einer del taller de la família Trabal –guarnicioners de Sabadell fins al 1989 i grans impulsors de mantenir la celebració de Sant Antoni a la ciutat.

Més informació