PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es reprèn l’Espai dones nouvingudes per fomentar la participació activa de les dones d’origen estranger a la ciutat

El programa, que fa més de 10 anys que està en marxa, s’havia aturat a causa de la pandèmia Es reprèn l’Espai dones nouvingudes per fomentar la participació activa de les dones d’origen estranger a la ciutat

Des de l’Espai dones nouvingudes es treballa per la inclusió de les dones d’origen estranger a la ciutat de Sabadell, fomentant la seva participació activa, afavorint la interrelació entre dones de diferents orígens amb la població majoritària i amb la participació del màxim d’agents possibles del territori. L’objectiu és afavorir els seus processos individuals i el sentiment de pertinença a la comunitat.

En aquesta ocasió s’hi han inscrit 51 dones i s’han format tres grups a diferents barris de la ciutat: els Merinals, Espronceda i Can Puiggener. Les sessions són setmanals i cada grup té un dia assignat de 10 a 12h per fer l’activitat, per facilitar la conciliació familiar amb les mares que tenen fills i filles en edat d’escolarització i els han d’anar a recollir al migdia. Els grups compten amb una persona referent que estableix un vincle amb les participants, per fer l’acompanyament durant tota la intervenció i establir xarxes comunitàries que reforcin els seus processos vitals. En algunes sessions hi participaran també professionals de diferents departaments i serveis de l’Ajuntament de Sabadell, per donar a conèixer diferents recursos a les dones participants.

Les sessions tindran lloc durant tot el curs escolar 2021-2022, acabant al juny de l’any que ve. L’Espai dones nouvingudes es duu a terme des del programa d’Acollida de l’Ajuntament de Sabadell, en coordinació amb Feminismes i LGTBI, i Intervenció Comunitària.