PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell rebrà 1,7 milions de l’Agència Catalana de l’Aigua per impulsar projectes de millora a la xarxa

Les accions subvencionades permetran aprofitar l’ús d’aigua regenerada per a usos municipals i les captacions com a aigua potable Sabadell rebrà 1,7 milions de l’Agència Catalana de l’Aigua per impulsar projectes de millora a la xarxa

Recuperació de captacions

En primer lloc, es subvencionarà un projecte per a la recuperació de captacions per a ús d’aigua potable. L’objectiu d’aquesta actuació és canalitzar l’aigua de la mina i pou del Ripoll, i del pou del Parc de Catalunya, per tal de portar-la fins al dipòsit de Serra d’en Camaró, on serà tractada i convertida en potable. Això permetrà que Sabadell incrementi els seus recursos propis, ja que reduirà la compra externa d’aigua potable de la xarxa Aigües Ter-Llobregat. El pressupost total d’aquesta acció és de 898.771,80 euros, i l’ACA en subvencionarà 500.000 euros.

Sistema de detecció de bactèries

Una altra part de les subvencions anirà destinada a un sistema per a la detecció de bactèries en aigües regenerades. En concret, es tracta de la instal·lació d’un sistema de filtratge amb uns canals de detecció òptica que permetrà detectar, in situ, la presència  d’ous de nematode i Escherichia Coli en aigües regenerades, sense la necessitat de transportar les mostres. El pressupost total destinat a aquesta acció és de 229.208,04 euros i l’ACA en subvencionarà 183.366,43 euros.

Nova connexió de l’EDAR Riu-sec

El tercer i últim projecte subvencionat és la connexió de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau de Riu-sec amb el dipòsit de Can Gambús. El pressupost total d’aquesta actuació és de 1.256.151,54 euros, i l’ACA en subvencionarà 1.000.000 euros.

Aquesta estació depuradora és una de les més grans d’Europa que incorpora tecnologia punta basada en bioreactors de membranes que fan possible obtenir una elevada qualitat d’aigua depurada. Els recursos que surten d’aquesta depuradora ja s’aprofiten i es fan servir per omplir les cisternes de sanitaris, per regar zones verdes i per netejar els carrers. Amb aquesta nova actuació, es pretén connectar la depuradora amb el dipòsit de Can Gambús i que aquesta aigua alimenti tota la xarxa no potable de Sabadell.