PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Pla de Millora Urbana de La Roureda preveu la construcció d’habitatge protegit i 1,2 hectàrees de parcs i jardins

El pla afecta 30.000 m2 de superfície i inclou també la construcció d’un complex de gent gran El Pla de Millora Urbana de La Roureda preveu la construcció d’habitatge protegit i 1,2 hectàrees de parcs i jardins

Al futur Complex Roureda s’hi construiran un centenar d’habitatges adaptats d’entre 1 i 2 habitacions, amb zones per a relacionar-se i per a fer activitats. També s’ubicarà una oficina de serveis socials municipals, espais per a entitats i per a comerços. L’accés als edificis serà de prioritat per a vianants, amb plataforma única, i amb punts de trobada per a la ciutadania. El projecte inclou construir l’edifici Ca n’Ustrell 1, amb 50 pisos de lloguer protegit. El pressupost de les dues promocions és de 27,8 milions d’euros i és previst que les obres comencin l’any 2023.

La construcció del nou Complex Roureda seguirà el model d’èxit que ja funciona als complexos de gent gran Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. L’ordenació del terreny permetrà aixecar en un futur més promocions d’habitatge protegit que podrien arribar a un màxim de 380 pisos (inclosos el Complex i Ca n’Ustrell 1).

Espais verds, d’estada i de passeig

Un dels objectius d’aquest pla urbanístic és generar nous espais públics amables pels veïns i veïnes de l'entorn, que ja fan un ús intens de les places i carrers de les quals disposen. Un altre és ordenar el final de la ciutat pel seu costat nord-oest i garantir la integració de les noves edificacions amb el seu context urbà. Així mateix, es mantindran les connexions directes amb el rodal de Sabadell i el Parc Agrari.

La Roureda serà un dels barris que més es transformarà en els propers anys, amb nous espais verds, d’estada i de passeig, per gaudir d’un entorn de qualitat. El projecte preveu la creació d’un parc que envoltarà tot el sector i d’un eix cívic amb una plaça que donarà al carrer de Costabona.

Un cop s`aprovi pel Ple, el document es remetrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, per a la seva aprovació definitiva.