PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple de gener preveu aprovar el Pla de Joventut 2022-2025

El Ple de gener preveu aprovar el Pla de Joventut 2022-2025

El nou Pla de Joventut, que marcarà el full de ruta de les polítiques municipals en aquesta matèria i esdevindrà l’eina estratègica per ordenar i planificar recursos destinats a donar resposta a les necessitats i demandes dels i les joves, s’ha dut a terme amb la participació de joves, entitats, partits polítics i professionals que treballen amb joves.

Com a novetat en aquest pla es va realitzar una enquesta a peu de carrer on van participar 600 joves. En conjunt en el procés de diagnosi i sessions amb ciutadania han participat més de 1000 persones.

L’anterior pla va finalitzar el desembre del 2020 i es va prorrogar durant l’any 2021, d’igual manera que la Generalitat ho va fer amb el Pla Nacional de Joventut, que desenvolupa la llei 33/2010 de polítiques de Joventut.

La realitat juvenil

El document del Pla Local analitza la realitat juvenil i respon a les necessitats detectades mitjançant projectes i actuacions. En aquest sentit, el procés participatiu ha posat en relleu que, com a conseqüència de la COVID-19, els i les joves han sofert més dificultats en els processos de recerca de feina, ha disminuït la taxa d’emancipació de les persones joves i han sorgit noves necessitats a les qual cal donar-hi resposta.

Algunes de les novetats que inclou aquest pla són accions concretes en l’àmbit de la salut mental, la perspectiva de gènere, la cultura urbana, accions en l’àmbit LGTBI, i es consoliden accions i canals que es van iniciar durant la COVID, com les atencions i consultes telemàtiques a l’Oficina Jove, les set assessories que ja existeixen o les sessions informatives per Instagram.

Cal tenir en compte que el 16% de la població de Sabadell té entre 15 i 29 anys, que la població jove no és homogènia i que al llarg de la joventut les inquietuds i els interessos van variant, per tant és un pla que recull moltes accions de diferents àmbits.