PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida

L’objectiu és informar les persones nouvingudes sobre els serveis i recursos que hi ha a la ciutat L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida

El Programa d’Acollida municipal ha programat un total de 74 sessions per aquest any, que es faran de forma periòdica i en horari de matí i tarda en diferents equipaments de la ciutat (Casal Pere Quart, centres cívic de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà o Torre-romeu). El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convida directament a les persones nouvingudes que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència.

Després de la primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són convocades a una entrevista individual on se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya. Per la tinenta d’alcaldessa Marta Morell,

“les sessions de primera acollida són fonamentals per tal que les persones nouvingudes a Sabadell coneguin de primer mà tots els recursos que tenen a la seva disposició, així com els seus drets i deures. Crec que la nostra implicació com a administració local, en l'àmbit de l'acollida, és clau per facilitar la integració a la ciutat”.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’any 2021 es van realitzar 71 sessions d’acollida i més de 600 persones van participar als programes d’acollida de l’Ajuntament de Sabadell per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals, i coneixement sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2022 (enllaç)