PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Tret de sortida a les obres del Passeig de la plaça Major

Tret de sortida a les obres del Passeig de la plaça Major

La part més propera al Racó del Campanar serà pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. Mentre, la part nord que toca al passeig de Manresa tindrà una disposició més de plaça delimitada per l’arbrat.

Amb la remodelació, que compta amb un pressupost superior a l’1,2 milions d’euros, el passeig passarà de ser un espai on el verd i l’aigua seran elements protagonistes i on també jugaran un paper important la il·luminació, el color i la disposició dels diferents elements urbans. Amb tot, el passeig serà un àmbit dinàmic i multifuncional.

En paraules de l’alcaldessa, Marta Farrés,

“posem punt i final a la provisionalitat del Passeig de la Plaça Major; unes obres llargament reivindicades a la ciutat i que es preveu que durin 9 mesos.  Els treballs en cap moment afectaran el pas i ens permetran tenir un Passeig molt més digne, tal i com ens mereixem. El nou espai recuperarà els elements d’aigua i tindrà més espais verds”.

L’aigua i el verd, protagonistes

La ubicació dels brolladors ha estat un dels canvis al projecte respecte de la proposta inicial. Els brolladors queden situats a l’àmbit nord, l’àmbit “plaça”, i s’organitzen en tres parts: la pantalla d’aigua, un conjunt de 24 brolladors amb efectes de laminació d’aigua que configuren un àmbit rectangular situat a continuació de la pantalla d’aigua i una franja lineal de 72 brolladors amb diferents tipus d’efectes d’aigua que es podran programar amb diferents configuracions i que també permetran generar efectes a partir de la interacció amb un polsador situats en el paviment.

Segons la disposició de l’aigua i la llum, es podrà simbolitzar la commemoració de dies internacionals, sensibilitzar sobre diversos valors o sumar-se a celebracions, entre altres possibilitats. Al pòrtic d’aigua i llum es podrien projectar missatges o imatges. I els brolladors podran canviar d’alçada i color quan sigui adient.

Dues zones integrades

Tot plegat ubicat en un passeig de la Plaça Major que tindrà dues zones diferenciades però integrades i amb continuïtat entre si, de manera que es manté la cohesió de tot el conjunt. La part nord, que comunica amb el passeig de Manresa, respondrà més a un concepte de “plaça”, delimitada per una disposició d’arbrat en “L”. Mentre que la part sud –que dona al Racó del Campanar– serà més “Passeig”, amb molta presència d’arbres i elements arbustius, disposats en formes lineals i on es potenciaran les plataformes verdes.

Es preveu que a la banda oest del passeig es continuaran situant terrasses d’establiments de restauració atenent al fet que aquest tipus d’elements, situats adequadament i amb unes ocupacions adequades a la dimensió i l’ús de l’espai,  contribueixen de manera molt important a la dinamització i l’ús de l’espai públic.

Vídeo del projecte