PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El cros de Sant Sebastià arriba a la seva seixantena edició

Coincidint amb els actes del centenari de la JAS, l’esdeveniment torna a organitzar-se després del parèntesi de l’any passat provocat per la pandèmia El cros de Sant Sebastià arriba a la seva seixantena edició

L’esdeveniment esportiu forma part dels actes de commemoració del centenari de la JAS, que van començar al març del 2021. En total seran 20 les curses de totes les categories d’edat que, des de les 10.30 h del matí, es desenvoluparan en el traçat de cros del parc de Catalunya (que consta de 2 circuits, de 900 i 1.800 metres, respectivament). El Cros popular començarà a les 11.35 h. El tret de sortida del cros de Sant Sebastià pròpiament dit, de 3.600 metres de distància, tindrà lloc a les 13.15 h per a la prova femenina i a les 13.25 h per a la masculina.

En relació al cros, la regidora d’Esports, Laura Reyes, ha assenyalat que

“després de la suspensió l’any passat forçada per la pandèmia, torna al parc de Catalunya aquest esdeveniment, un dels més importants del calendari esportiu de la nostra ciutat. Arribar a les 60 edicions denota la repercussió i solera del Sant Sebastià en el panorama atlètic”.

D’altra banda, el president de la Joventut Atlètica de Sabadell, Josep Molins, ha destacat que

“el nostre cros té una particularitat que el diferencia de la resta. Gràcies a la combinació dels dos circuits del parc de Catalunya no cal que tres o quatre categories hagin de córrer juntes, sinó que podem permetre’ns organitzar vint proves des de les 10.30 fins a les 13.30 h. Això el distingeix i el fa molt atractiu”.

Com en altres edicions es celebrarà la Cursa Popular per als no federats, amb una inscripció de 5 euros, la recaptació de la qual es donarà a l’Associació Diabetes Cero. Les inscripcions cal fer-les abans del dia 26 de gener del 2022.

El Cros de Sant Sebastià es disputa anualment des del 1962, amb l’esmentada suspensió del 2021 i està organitzada per la Joventut Atlètica de Sabadell, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme i l’Ajuntament de Sabadell. La prova recollia la tradició de les voltes a peu que s’havien fet a la ciutat durant la dècada dels anys 30 del segle XX i també de les disputades entre el 1947 i el 1951.

El cros ha tingut diferents escenaris. Del 1962 al 1965 es va celebrar al centre de Sabadell, amb sortida i arribada a la Rambla. Posteriorment, del 66 al 69, va tenir lloc al voltant de les pistes d’atletisme de Sant Oleguer. A partir de l’any 70, el bosc de Can Deu va esdevenir l’escenari de la cursa. A partir del 1995 i fins a dia d’avui, el Sant Sebastià es disputa al circuit de cros del parc de Catalunya.

El Sant Sebastià ha acollit diferents campionats d’envergadura, com ara l’estatal per clubs de 1987 o nombrosos campionats de Catalunya individuals i per clubs, tant en distància llarga com curta.

Informació i inscripcions