PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Creu Roja Sabadell posa en marxa divendres l'espai d'acollida nocturna per a persones sense llar arran de l’activació de l’alerta de l’Operació Fred

Creu Roja Sabadell posa en marxa divendres l´espai d´acollida nocturna per a persones sense llar arran de l’activació de l’alerta de l’Operació Fred

El nou centre d’acollida que s’estrena compta amb diferents espais climatitzats amb un total de 15 llits i estarà obert des de les vuit del vespre del divendres fins a les nou del matí del dissabte. A més d’un llit ben equipat on passar la nit, Creu Roja oferirà a les persones acollides el sopar, l’esmorzar del dia següent, servei de dutxes, roba neta d’abric i un acompanyament dels professionals de l’entitat per avaluar la seva situació personal.

La persones que s’acolliran en aquest centre viuen permanentment al carrer i la majoria d’elles han estat detectades prèviament pel servei de sensellarisme de la Creu Roja, pels serveis d'Exclusió Residencial de l’Ajuntament o d'altres entitats de la Taula de Sensellarisme de la ciutat.

Les Unitats d’Emergència Social (UES) de Creu Roja s’encarregaran de recórrer els punts de la ciutat on consten que viuen persones sense llar i se les informarà sobre el nou centre perquè hi puguin anar. Si algunes d’aquestes persones no hi volen anar, igualment es farà entrega de menjar i begudes calentes i roba d’abric a peu de carrer. Una tasca que Creu Roja està fent cada dia des que es va posar en fase de pre-alerta l’Operació Fred divendres passat, 14 de gener.

És la primera vegada que CASSA cedeix un espai d’aquest tipus acordat amb l’Ajuntament de Sabadell i Creu Roja. L’espai d'acollida es mantindrà obert mentre el consistori mantingui activada la fase d’alerta de l’Operació Fred de la ciutat.

2022opfred

Altres espais d'acollida nocturna

L'espai d'acollida de Creu Roja està complementat amb altres espais que, en cas d'ocupar-ne totes les places, poden ampliar la capacitat. En aquest sentit Ningú Sense Sostre posa a disposició 2 places en un dels seus recursos residencials, i també es compta amb la possibilitat de derivar usuaris a pensions o d'altres establiments hotelers de la ciutat, així com fer ús del Centre d'Emergències. En el cas de les dones es prioritzarà la derivació cap a pensions.

Espai d’acollida diürna

Pel que fa a l’espai d’acollida diürna, està ubicat a les instal·lacions de Càritas al carrer Duran i Sors, 11 i pot acollir fins a 25 persones. L’horari d’acollida serà a les 8:30 i fins a les 17 h. En aquest equipament s’ofereixen serveis de dutxes, esmorzar, roba neta, dinamització i acompanyament en el temps d’oci, dinars i berenars.

Crida a la col·laboració ciutadana

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la col·laboració ciutadana en aquest operatiu. Es demana que, en cas que es detecti una persona passant la nit al ras, s’avisi a la Policia Municipal (092 o 900112092) perquè assisteixi a la zona i s’ofereixi la possibilitat de traslladar-se a l’espai d’acollida. Qualsevol ajuda serà molt agraïda per tal de garantir que ningú pateixi les baixes temperatures d’aquests propers dies.