PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comencen les obres de rehabilitació del Vapor Pissit i les façanes de l’Ajuntament

La reforma s’allargarà 8 mesos en el primer cas i 7 mesos en el segon Comencen les obres de rehabilitació del Vapor Pissit i les façanes de l’Ajuntament

L’alcaldessa ha destacat el moment estratègic de transformació de la ciutat en diferents àmbits:

“Entrem en un moment de moltes obres importants per a la ciutat. Pel que fa a la rehabilitació de les façanes de l’Ajuntament, busquem que l’edifici quedi molt ben integrat en l’entorn, respectant la lògica patrimonial i retornant-li la dignitat que es mereix.”.

Es tracta de dos projectes de recuperació del patrimoni i de conservació dels elements històrics i patrimonials de la ciutat. Les obres de la façana començaran dilluns, i les del Vapor Pissit, en un parell de setmanes.

Reforma del Vapor Pissit

El projecte de reforma del Vapor Pissit preveu consolidar l’estructura de la segona nau i deixar-la de la mateixa manera que la nau principal, ja rehabilitada. Els treballs permetran reparar les cobertes, en mal estat, i les façanes de l’edifici.

Pel que fa a les cobertes, es taparan els forats existents i es trauran els elements de fibrociment. Així mateix, es reconstruirà la xarxa de sanejament interna, es muntaran noves cobertes de ceràmica inclinades a dues aigües i es fabricaran noves canals ceràmiques de recollida d’aigües.

D’altra banda, els treballs a la façana inclouran l’eliminació del cablejat fixat i de les humitats, el repintat de les portes i la millora de l’arrebossat de les parets i els finestrals originals. Tanmateix, es reconstruirà la xarxa de sanejament externa i les fusteries, es sanejaran les reixes i es crearà una nova rampa metàl·lica per accedir a l’espai.

La previsió és que les obres estiguin enllestides en 8 mesos, i s’hi destinaran 980.871 euros.

Millora de les façanes de l’Ajuntament

El projecte de rehabilitació de les façanes de l’Ajuntament comporta diverses accions de millora i manteniment de l’edifici, respectant, però, el seu valor històric i patrimonial.

Les obres es realitzaran en diferents fases i s’actuarà sobre la coberta i sobre les quatre façanes. Durant la primera fase, es milloraran les façanes que donen a la plaça de Sant Roc, al carrer del Sol i al Racó del Campanar. Durant la segona fase, previsiblement al juny, s’actuarà a la façana que dona a la plaça del Doctor Robert.

Els treballs inclouran el sanejament i el repintat de les façanes. També es preveu fer una millora dels balcons -excepte el principal, ja condicionat-, les portes d’accés, els porticons de fusta, les reixes i les fusteries, tot restituint els elements malmesos. A la coberta, es reforçarà la seguretat dels accessos.

Respecte de les instal·lacions i cablejat, s’eliminarà tot allò que hagi quedat obsolet i la resta es traslladarà a l’interior de l’edifici. En aquells casos en què no sigui possible, es mantindran fora però col·locats de manera endreçada.

Les obres tindran un termini d’execució de set mesos, i l’import total de les mateixes serà de 562.054,49 euros.