PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història de Sabadell organitza demà un acte sobre l’exili de la família Rosas – Pera a Xile

Hi participaran l’historiador Josep Antoni Pozo i la neta de Josep Rosas i Teresa Pera, Paloma Parrini Rosas El Museu d’Història de Sabadell organitza demà un acte sobre l’exili de la família Rosas – Pera a Xile

Hi participaran l’historiador Josep Antoni Pozo, que oferirà context històric a aquests fets, i Paloma Parrini Rosas, neta de Josep Rosas i Teresa Pera, que donarà testimoni de com l’exili va marcar les seves vides a Xile. L’acte també comptarà amb el testimoni escrit de Vicente Parrini Rosas i amb la veu de Paloma Parrini. A més, hi haurà la projecció de tres vídeos, un de Palmira Rosas Pera, filla petita de la família exiliada, un altre de Berta Rosas Pera, l’única filla viva de Josep Rosas, i un tercer de José Rosas Vera, fill de Màrius Rosas Pera.

La família Rosas – Pera: memòria de l’exili de 1939

Josep Rosas Vilaseca va venir a viure a Sabadell el 1914. Va començar a militar a la Federació Local de Sindicats de Sabadell (FLS), adherida a la CNT. A més, va participar activament en la vaga general revolucionària de 1917 i en la proclamació de la II República, i va ser encartat pels fets del Sis d’Octubre de 1934. Coincidint amb la República, va ser director del setmanari Vertical, òrgan de premsa de la FLS. En el moment d’esclatar la guerra, estava casat amb Teresa Pera Vallribera, nascuda a Sabadell el 1899, i tenia 3 fills, Màrius, Berta i Palmira. El 25 de novembre de 1939, la família va embarcar en el vaixell Groix, amb destinació a Amèrica. A La família Rosas-Pera: memòria de l’exili de 1939, es dona testimoni d’aquests anys convulsos de la guerra, l’èxode i l’exili.

Més informació