PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple debatrà la modificació del pla d’ordenació del conjunt de l’Artèxtil per protegir alguns elements

Un estudi patrimonial destaca el valor arquitectònic de la torre i el seu volum annex El Ple debatrà la modificació del pla d’ordenació del conjunt de l’Artèxtil per protegir alguns elements

Un bé arquitectònic

El conjunt industrial de l’Artèxtil configura un bé arquitectònic de gran valor patrimonial. Construït en diferents moments de la dècada dels quaranta del segle XX, és un símbol de l’arquitectura industrial de la postguerra. Actualment, el conjunt és catalogat pel seu valor arquitectònic, paisatgístic, històric, artístic i cultural. Els únics elements que no estan catalogats com a protegits són la torre amb façana a la Gran Via i el seu volum annex. Després d’aquesta modificació del pla d’ordenació, aquests dos elements també quedaran protegits.

L’àmbit d’actuació que afectarà la modificació del pla té un total de 8.546 m² de superfície.

Transformació de l’entorn

Aquestes transformacions són en vista a implantar un campus universitari en l’Artèxtil, d’acord amb el conveni de cessió del conjunt realitzat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

D’altra banda, també hi ha prevista la reforma de la cruïlla Gran Via – Quevedo, en el tram entre el carrer de Vidal i el carrer de Covadonga. El projecte permetrà la creació d’una nova plaça pública a l’antic pati de l’Artèxtil i la supressió del pas soterrat.