PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Pla Local de Joventut 2022-2025 inclou més de 150 actuacions per donar resposta a les necessitats del col·lectiu juvenil a la ciutat

Aquest matí s’ha presentat el Pla Local de Joventut, amb la presència del director general de Joventut, Àlex Sastre El Pla Local de Joventut 2022-2025 inclou més de 150 actuacions per donar resposta a les necessitats del col·lectiu juvenil a la ciutat

Tal i com ha destacat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell

“es tracta d’un Pla molt ambiciós, que dona continuïtat a tot un seguit d’accions innovadores, com els agents liles i les activitats culturals als barris, en aquest cas amb el projecte SBDOn. Amb aquest pla també posem una clara voluntat política de fer acompanyament emocional i assessorament en tot allò que els i les joves necessitin”.

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, ha posat en relleu que l’Ajuntament de Sabadell

"ha estat pioner i punta dellança a l'hora d'identificar els joves que estan patint una situació emocional difícil, provocada per les restriccions i les conseqüències de la pandèmia".

Ha subratllat també que

"la voluntat de la Direcció General de Joventut és treballar molt estretament amb els ens locals. Moltes de les nostres accions es porten a terme amb els ajuntaments i són ells qui despleguen en el territori les polítiques de la Generalitat”.

Al Pla es detallen 153 actuacions que giren entorn tres eixos: acompanyament, territori i comunicació. Entre altres, destaca la consolidació de l’Assessoria d’Acompanyament Emocional de l’Oficina Jove, un espai d’escolta i acompanyament als i les joves en la gestió de les seves emocions, donant-los eines i recursos per a resoldre petits conflictes o situacions puntuals. També s’incrementen les accions amb els centres educatius de la ciutat a través de diversos programes, com els Agents Liles, voluntàries i voluntaris que reben una formació específica en violències masclistes i lideren accions de sensibilització i prevenció, en aquest cas als mateixos centres educatius.

Pel que fa a les noves accions del territori, destacar que el Pla inclou una línia de subvencions en el marc del projecte SBD-ON, per fomentar i donar suport a les activitats organitzades per entitats i col·lectius juvenils, especialment aquelles vinculades a la cultura urbana i que es duen a terme en espais arreu de la ciutat. També es treballarà per reforçar la participació de Joventut en diverses taules territorials de treball, i es donarà un impuls a l’assessoria de Mobilitat Internacional, ampliant la franja d’edat del públic destinatari i vinculant-la a projectes de cooperació de la ciutat.

En l’eix de comunicació, el Pla recull la millora dels canals i estratègies de comunicació entre el jovent i l’administració, entre d’altres mesures. Més enllà de seguir oferint una completa programació d’activitats en línia, també s’ha previst una campanya de difusió per donar a conèixer les diferents assessories de l’Oficina Jove i potenciar-ne les atencions en línia.

Cal destacar que la diagnosi del Pla s’ha fet a partir d’una anàlisi quantitativa d’estadístiques de la població juvenil, però també d’una anàlisi qualitativa en la que es van realitzar més de 1.000 enquestes i es van organitzar diverses sessions participatives amb entitats, col·lectius, partits polítics, joves i professionals.

El Pla contempla també accions d’avaluació a diferents nivells per tal d’analitzar i valorar les accions desenvolupades i, en un entorn canviant, poder incorporar adaptacions i millores quan les circumstàncies ho requereixin.

Accés al document del Pla Local de Joventut 2022-2025