PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La verema del Parc Agrari s’avança per la sequera i dona el mateix raïm

Malgrat l’avançament, s’espera obtenir un vi de qualitat produït d’acord amb el criteris de l’agricultura ecològica La verema del Parc Agrari s’avança per la sequera i dona el mateix raïm

El passat dilluns 29 d’agost es va veremar la darrera varietat blanca “Xarel·lo” i demà, 1 de setembre, està prevista la verema de la varietat “garnatxa negra”. La propera setmana finalitzarà la verema amb la collita de la varietat negra Merlot. Aquest any la verema s’ha hagut d’avançar uns 10 dies per l’efecte de la sequera i les altes temperatures.

De qualsevol forma la producció final serà molt similar a la de l’any anterior, atès el bon estat sanitari del raïm, amb unes 2.500 ampolles de vi negre i 2.500 de vi blanc.

De les vinyes del Parc Agrari en surt el vi Arraona, topònim que s’atribueix a l’antiga vil·la romana que estava emplaçada a l’actual paratge del Santuari de la Salut de Sabadell. L’Arraona blanc és elaborat amb xarel·lo i chardonnay i el negre, amb les varietats garnatxa i merlot.

Agricultura ecològica i tasca social

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’integració social que cultiva vinyes i oliveres i elabora un ampli ventall de vins i olis. A Sabadell, duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi sota els criteris de l’agricultura ecològica. Suposa, a més, un pas endavant en l’obtenció d’un vi de proximitat i qualitat al rodal de la ciutat.