PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Pas endavant en el compromís municipal contra el canvi climàtic amb la instal·lació de panells fotovoltaics a Vimusa

Les plaques cobriran més de la meitat del consum total de l’edifici Pas endavant en el compromís municipal contra el canvi climàtic amb la instal·lació de panells fotovoltaics a Vimusa

A la teulada de l’edifici, situat al carrer Blasco de Garay, s’han col·locat un total de 96 panells que permetran a l’equipament produir energia neta per a l’autoconsum i d’origen renovable.

Tal com ha comentat l’alcaldessa, Marta Farrés, “aquesta actuació ens permet donar un nou pas endavant en matèria de transició ecològica. Una línia d'actuació que estem potenciant als equipaments i edificis municipals i que continuarem impulsant. A més, el fet de col·locar plaques a VIMUSA té un valor simbòlic afegit com a seu de l’empresa municipal d'habitatge. Una manera de transmetre un missatge i donar exemple sobre la necessitat de promoure les energies renovables i l'estalvi al conjunt d'edificis de la ciutat".

Els panells tenen una potència total instal·lada de 48kWp que produiran més de 70.000 kWh a l’any. Això representa prop del 55% del consum total de la Nau. D’aquests 70.000kWh generats com a energia elèctrica, un 72% serà per l’autoconsum directe i la resta, el 28%, es vendrà a la companyia com a energia excedentària.

Compromís municipal

D’aquesta forma, Vimusa se suma al conjunt d’equipaments públics que compten amb instal·lacions d’energia neta. En concret, la ciutat compta amb una vintena d’equipaments municipals amb plaques fotovoltaiques per l’autoconsum, amb un total de 1.091 kWpic instal·lats. Es tracta d’edificis d’ús divers: escoles, instal·lacions esportives, plantes depuradores i deixalleries, centres cívics i altres dependències.

D’altra banda, al gener passat les depuradores d’aigües residuals de Sabadell van estrenar dos nous parcs fotovoltaics, els més grans instal·lats a cap altra depuradora de Catalunya. Els panells produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2. La inversió va anar a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Així mateix, l’Ajuntament està treballant conjuntament amb l’ACA amb el projecte d’instal·lació d’una segona fase de plaques solars a les instal·lacions de sanejament (a les cobertes dels edificis de les depuradores i les estacions de bombeig) que permetrà ampliar la potència uns 900 kwpic més i que equival a uns 1,3 Mw/any d’energia generada per a l’autoconsum de les depuradores.