PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament reubicarà els animals que viuen al solar del carrer de Raimon Casellas

L’Ajuntament reubicarà els animals que viuen al solar del carrer de Raimon Casellas

A hores d’ara, l’Ajuntament valora tres possibles ubicacions per poder reubicar els animals. Zones que el departament municipal de Planejament està estudiant per determinar quin és l’espai més idoni.

En aquest context, representants de l’Ajuntament de Sabadell han fet aquest tarda una visita al solar, s’ha explicat aquesta futura actuació així com les diverses mesures que ja s’han dut a terme des del programa de Benestar Animal per millorar les condicions de vida dels animals que es trobaven en aquest espai.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa i regidora de Benestar Animal, Marta Morell,

“Seguim treballant per acabar de resoldre la situació, no és ràpid però ha estat tot un procés per trobar una solució definitiva per al solar i per la dignitat dels animals”.

Morell, a més, ha afegit que

“voldria demanar a la resta d’administracions més recursos per als ajuntaments en matèria de benestar animal. Legislar sense aportar recursos no és una bona solució, i al final els Ajuntaments ens n’acabem fent càrrec.”

Al solar hi vivien en mal estat diversos animals, entre els quals 40 conills, 120 gats, 4 gossos i 100 gallines. Durant l’any 2020 es van poder retirar totes les gallines, conills i gossos, que es van portar en santuaris o van ser adoptats per diverses llars. En el cas del gats, en aquell moment es va consensuar amb les entitats mantenir-los en el mateix emplaçament però esterilitzar-los per tal de controlar el creixement de la colònia.

A dia d’avui s’ha esterilitzat una seixantena de gats, aproximadament la meitat dels que es preveu que encara hi ha al solar, i es continua amb aquest procés fins esterilitzar-los tots. Alhora s’està treballant per buscar una nova ubicació amb millors condicions per aquests animals, com a final d’un llarg procés d’inspecció, feina i interlocució amb departaments de l’Ajuntament i entitats.

Des de l’Ajuntament de Sabadell es continua treballant coordinadament amb els serveis policials, Salut, Acció Social, Urbanisme i el programa de Benestar Animal, a més de dues entitats de gats de la ciutat per tal de resoldre la situació d’aquest solar, així com del centenar colònies de gats que hi ha actualment a la ciutat.