PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca reforcen la seva col·laboració en el Parc Central del Vallès

Ambdues parts promouran accions de formació i difusió en l’àmbit de les energies renovables, l’eficiència energètica i el medi ambient L’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca reforcen la seva col·laboració en el Parc Central del Vallès

Amb aquest conveni es renova el que s’havia mantingut amb anterioritat i pretén actualitzar les instal·lacions i la maquinària; ampliar les especialitats formatives a impartir (certificats de professionalitat i carnets professionals); continuar amb una oferta àmplia adreçada a tothom i la homologació de noves especialitats formatives.

Com  indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González

“l’experiència de col·laboració amb el Gremi és positiva i en aquests anys ha permès apropar a la ciutadania formació gratuïta altament especialitzada. Amb la fórmula de col·laboració publicoprivada volem continuar facilitant la promoció professional i proporcionar a les empreses del sector personal a mida de les seves necessitats de contractació immediata”.

Un sector que, com  Montse Gonzalez remarca, genera oportunitats laborals i es

“dinamitzarà també a Sabadell amb la injecció de 7 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per rehabilitar part dels seus habitatges millorant la seva eficiència energètica”.

D’acord amb el conveni signat, l’Ajuntament assumeix el compromís de cedir i autoritza l’ús de diferents espais del Parc Central del Vallès perquè el Gremi pugui desenvolupar aquestes accions. A més, es compromet a promoure, organitzar i executar projectes per despertar l’interès de treballar en aquest sector a la vegada que es realitzen accions de formació professional ocupacional. Estaran adreçades a un mínim de 30 alumnes en situació d’atur cada any, sempre que hi hagi la corresponent demanda de formació. També des de l’Ajuntament es sol·licitarà l’homologació dels espais del Parc Central dedicats a formació.

El Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat de Sabadell i Comarca, per la seva part, es compromet a invertir en l’adequació del material necessari per les formacions i les pràctiques, com ara calderes, aire condicionat o elements d’instal·lacions fotovoltaiques, entre d’altres. L’objectiu d’aquestes inversions és fer front als requeriments derivats de l’homologació dels espais per poder impartir  activitats formatives amb les que obtenir un títol oficial.

Alhora, el Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca gestionarà i sol·licitarà formació continuada per a treballadors en actiu. En aquest sentit, amb l’assessorament de l’Ajuntament de Sabadell, inicia la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya per  ser un dels  seus centres col·laboradors.

Altres elements destacats del conveni són la promoció d’accions divulgatives o jornades tècniques o l’intercanvi d’informació quantitativa i qualitativa, respecte a les tendències del sector i les necessitats futures d’inserció laboral. El conveni amb el Gremi tindrà quatre anys de vigència. Una comissió vetllarà per la programació i la qualitat de les accions que es duguin a terme en el marc del mateix.