PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell fomenta l’ús d’energies renovables entre les empreses promovent accions de sensibilització

El 2 de desembre tindrà lloc la jornada oberta “Casos reals d’autoconsum fotovoltaic” Sabadell fomenta l’ús d’energies renovables entre les empreses promovent accions de sensibilització

La segona part de la jornada estarà dedicada a l’exposició de casos pràctics en instal·lacions industrials i empreses mitjanes, així com en un edifici públic per part d'especialistes en aquest  sector. La jornada tindrà lloc el proper divendres 2 de desembre de 9:30 a 12.00 h. Per a més informació o inscriure’s es pot consultar el web sabadellempresa.cat. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació d’Empreses i Propietaris de Can Roqueta (AEPCRO).

En el marc de projectes que cerquen millorar la competitivitat empresarial industrial, Sabadell està impulsant iniciatives com la de fomentar mesures d’eficiència energètica als polígons mitjançant l’autoconsum fotovoltaic. Altres accions en la línia del foment de la sostenibilitat són projectes com el de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” d’economia circular, en marxa des de fa temps de forma col·laborativa entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Simbiosi industrial

Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis. La Simbiosi Industrial respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa perquè una altra els aprofiti. Es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua tothom pugui beneficiar-se’n.

Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants. L’Ajuntament de Sabadell, amb el programa de dinamització de polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular o col·laborativa aplicada a la indústria.