PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Participació de màxim nivell al Torneig Topbàsquet “Ciutat de Sabadell”

Del 8 al 10 de desembre als pavellons de la ciutat Participació de màxim nivell al Torneig Topbàsquet “Ciutat de Sabadell”

El Club Esportiu Escola Pia Sabadell ha tornat a reunir un cartell de luxe, amb la presència d’equips internacionals i de clubs de diferents parts d’Espanya, sense oblidar els principals clubs de bàsquet catalans. Així, en categoria infantil masculina repeteix el Team Mazovia (Polònia) que intentarà defensar el títol aconseguit l’any passat. És la selecció de la federació de bàsquet (WOZSKOS) de la regió o voivodat del mateix nom, amb capital a Varsòvia.

Durant l’acte de presentació de l’esdeveniment, la regidora d’Esports, Laura Reyes, ha destacat que

“Topbàsquet és un referent esportiu a tot arreu, una activitat que forma part de les activitats de Nadal, plenament consolidat i un exemple de la bona salut esportiva de la ciutat.”.

La regidora, a més, ha assenyalat que

“el Club Esportiu Escola Pia fa un esforç organitzatiu que cal posar en valor, cuidant els detalls, portant a Sabadell el millor del bàsquet formatiu i, especialment, comptant amb un equip de voluntaris que fan possible aquest esdeveniment”.

D’altra banda, la competició de mini masculí any rere any ha esdevingut el millor torneig de la categoria en aquestes dates. Sense oblidar la participació de clubs d’altres parts de l’estat (Màlaga, Sant Sebastià, València, Saragossa o Balears), es podria parlar d’un autèntic campionat oficiós (o d’hivern) de Catalunya, amb formacions que competeixen a la màxima categoria. El cartell femení, igualment, és del màxim nivell, amb els millors clubs catalans.

El torneig acostuma a comptar amb formacions de planters de clubs ACB. És el cas del FC Barcelona, Joventut de Badalona, EBG Málaga, Basquet Manresa,  el CB Girona o el CB Zaragoza. Als equips de Màlaga, cal afegir els de Levitec El Olivar (Saragossa), el CB Colonya de Pollença (Balears), LaSalle Palma (Mallorca) i el Easo SBT de Sant Sebastià. Els millors clubs de formació de Catalunya completen el quadre de competició. En total, hi seran 46 equips d’una trentena de clubs diferents. La qualitat dels equips i el seu format fan que sigui un torneig molt atractiu amb una exigència competitiva molt alta, però a la vegada és un espai per a gaudir del joc, de l'ambient i fer amistat amb participants de tot arreu.

El format de competició serà l’habitual dels darrers anys, amb 16 equips en categoria mini masculina, 12 en infantil i 10 i 8 en la femenina, respectivament. No varien els terrenys de joc, amb els pavellons municipals del Nord, Sud, Balsach i Escola Pia. Les finals es jugaran el dissabte 10 de desembre a partir de les 11:30 en categoria Mini i les 12:45 en Infantil, al Pavelló del Nord. Es prendran les actes dels partits de forma electrònica i els resultats, classificacions i estadístiques es podran seguir al web i a l’aplicatiu per a dispositius mòbils.

Clinic

En el marc del torneig, el Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) organitzarà, conjuntament amb el CE Escola Pia dos clínics de formació a càrrec de Xavi Orois i Marta Rosanas, entrenadors ajudants de les Seleccions Catalanes Infantils. Les dues formacions es realitzaran el proper dijous 8 de desembre al Pavelló Club Esportiu Escola Pia Sabadell.

Nivell esportiu

Pel que fa a la competició, el torneig és un aparador per mostrar el gran treball formatiu que duen a terme els clubs participants i que porta de manera natural a l’excel·lència competitiva. Consolidada la competició mini i infantil masculina com una de les més importants del país, i evolucionant els tornegis femenins cap a formats any rere any més competitius, la presència d’equips ACB, internacionals i dels millors clubs de formació de Catalunya i de tot l’estat, fan del torneig una de les cites més atractives de l’hivern. També compta amb participació sabadellenca, amb el Sabadell Bàsquet Vallès, la Fundació Sant Nicolau i el club organitzador, Basquetpia Sabadell.

Topbàsquet és fruit del treball dels membres del Club Esportiu Escola Pia de Sabadell, tant entrenadors, directius, jugadors, familiars, com voluntaris i amants del bàsquet. Però no seria possible, sense el suport de patrocinadors i col·laboradors. A més del suport de l’Ajuntament de Sabadell, i de la Federació Catalana de Bàsquet, el torneig compta amb la col·laboració de Customify, Swish, Catalonia Hotels, Esclat, Fruites Roser i Autocars Izaro.

Més informació a www.topbasquet.com