PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La commemoració del dia mundial de la Sida a Sabadell farà èmfasi en la lluita contra l’estigma i la discriminació

Actuavallès organitza demà activitats de conscienciació a la plaça del Gas i la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de vermell La commemoració del dia mundial de la Sida a Sabadell farà èmfasi en la lluita contra l’estigma i la discriminació

L’entitat Actuavallès proposa demà un seguit d’activitats a la plaça del Gas de Sabadell, sota l’eslògan “no mata, però...”. Es convida a la ciutadania a que s’hi afegeixi a les activitats del dia mundial de la Sida. La jornada començarà a les 11 del matí, amb un acte de presentació a càrrec de la regidora de Salut, Sonia Sada, el director de l’entitat, Alberto Capitán, Gemma Coca, directora de l’Institut Vallès i els alumnes de Batxillerat Artístic del centre, Irene Cano i Marc Ruiz.

A partir de les 11.30 h, alumnat de l’Institut Vallès farà una “performance” per denunciar l’estigmatització social que pot provocar la malaltia. Posteriorment, al migdia, s’hi muntaran tallers de samarretes. A la tarda, a partir de les cinc, es farà una xocolatada populars. La jornada acabarà a les sis de la tarda amb una acció relacionada amb el dia mundial de la Sida.

Com a mostra de l’adhesió municipal a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, la Junta de Portaveus del 21 de novembre va aprovar la il·luminació de la façana de l’edifici consistorial, que lluirà de color vermell. A més, l’Ajuntament de Sabadell ha mostrat la seva conscienciació respecte de la necessitat de lluitar per combatre aquesta malaltia amb l’adhesió al Manifest del Dia Mundial de la Sida.

Aquest any, sota el lema “Zero estigma, zero VIH” es vol fer èmfasi en la lluita contra la serofòbia, l’estigma i la discriminació. Només d’aquesta manera s’avançarà cap a un futur sense VIH. La commemoració anual del Dia Mundial de la Sida ajuda a recordar la importància de treballar per sensibilitzar la ciutadania i donar el suport i atenció necessaris a totes aquelles persones que viuen amb VIH.

Manifest