PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Home dels nassos arribarà per primera vegada a Sabadell l’últim dia de l’any, acompanyat del Llaminer

L’aparició serà el 31 de desembre, a les 10.30 h, a la caseta del Llaminer L’Home dels nassos arribarà per primera vegada a Sabadell l’últim dia de l’any, acompanyat del Llaminer

Després de la rebuda, l’Home dels nassos iniciarà una passejada pels carrers, places i mercats de la ciutat acompanyat dels grallers de la Vilatrobada i d’una comparsa particular formada per integrants d’Encultura’t, tot vestits de pastorets com a homenatge a l’obra de teatre. Per desplaçar-se per la ciutat, aquest personatge ho farà en bus per fer promoció del transport públic.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa ha destacat avui en roda de premsa que

“al Nadal a Sabadell conviuen elements tradicionals i de cultura popular, com l’Home dels Nassos, els Pastorets, el pessebre monumental o la cavalcada, i novetats com el Llaminer, el calendari d’Advent o el Somriu al Nadal. Això fa que la ciutat de Sabadell sigui més plural, més rica i molt més singular”.

L’Home dels nassos arriba a la ciutat de la mà d’Encultura’t, una entitat cultural que difon la cultura popular i tradicional catalana. El capgròs ha estat fabricat al taller Sarandaca, els mateixos escultors que fa uns mesos van crear la figura de la Mulassa.

David Hidalgo, d’Encultura’t, ha explicat que

“l’Home dels Nassos és un personatge nou que ve a Sabadell per quedar-se. A partir d’aquest any, cada 31 de desembre farà la seva aparició per diferents barris de la ciutat”.

Sabadell se suma així a la resta de ciutats catalanes que incorporen aquest personatge en el seu cicle nadalenc, com són Barcelona, Terrassa o Reus, entre d’altres. D’aquesta manera, es recupera una tradició que està en l’imaginari nadalenc des del segle XIX.