PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les activitats de Nadal han reunit més de 250.000 persones

Entre les xifres, destaquen les 40.000 persones que han assistit a les representacions del Calendari d’Advent i de Somriu el Nadal Les activitats de Nadal han reunit més de 250.000 persones

L’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés, ha destacat que

“per davant de tot, vull donar les gràcies. El nostre objectiu era un Nadal que arribés a tota la ciutat, amb llum, amb il·lusió, amb màgia, on els carrers lluïssin ben macos, amb propostes per a tothom i que alhora impulsés l’activitat comercial i ens portés gent d’arreu. Ho hem aconseguit i això és un èxit col·lectiu que hem fet possible entre totes i tots”.

En aquest marc, Farrés, ha volgut

“agrair a les entitats culturals, veïnals, esportives, de comerciants i a totes les associacions que han contribuït perquè el Nadal es visqués amb força a Sabadell, com també a les empreses i patrocinadors, als treballadors i treballadores municipals i de serveis i, en definitiva, al conjunt de ciutadans i ciutadanes que han sortit al carrer aquestes setmanes per participar de les Festes a la ciutat. Gràcies a tots, Sabadell és ciutat de Nadal i se’n parla a molts altres llocs. També en aquest àmbit, som capital”.

40.000 persones al Somriu el Nadal i al Calendari d’Advent

Entre les xifres, destaquen les 40.000 persones que han assistit a les representacions del Calendari d’Advent i de Somriu el Nadal, que han reunit uns 15.000 i 25.0000 assistents respectivament.

Així mateix, més de 8.200 persones han passat per la Caseta del Llaminer a fer-se una fotografia o trobar-se amb el Llaminer --que ha esdevingut ja tot un símbol del Nadal a la ciutat-- i amb altres personatges del Somriu.

D’altra banda, tot i que és complicat precisar el públic del Pessebre Gegant a la plaça de Sant Roc, es pot situar a l’entorn d’unes 50.000 persones.

Ambaixador, carters i Fira Reial

Pel que fa als emissaris dels Reis d’Orient i a l’espera que aquesta tarda Melcior, Gaspar i Baltasar arribin a la ciutat, l’Ambaixador de Ses Majestats, que un any més s’ha instal·lat a la Casa Duran de la mà de Sabadell Comerç Centre, ha rebut la visita d’entre 17.000 i 18.000 persones.

A veure els carters reials del Centre Cívic de la Creu de Barberà i de l’estació del Trenet del Parc Catalunya hi han anat més de 3.000 persones.

Així mateix, la Fira Reial, ubicada a la Fira Sabadell del 2 al 4 de gener, ha registrat 7.500 assistents.

Carrilet de Nadal

Al Carrilet de Nadal, que durant les vacances escolars ha recorregut els eixos comercials de nord a sud i a la inversa, hi han pujat més de 9.800 persones.

Activitats esportives

En relació a les activitats esportives, el Topbàsquet, organitzat pel Club Esportiu Escola Pia, ha comptat amb 700 participants i el Torneig Benjamí Memorial Manuel Luque - Alex Gallardo, impulsat pel Can Rull Rómulo Tronchoni amb uns 200. A la cursa de Sant Esteve, a càrrec de Joventut Atlètica Sabadell, van prendre part més de 200 persones. La Cap d’Any Race, impulsada per  We Run Team Vallès, va reunir més de 2.500 participants, rècord de participació de la prova. 

Decoració arreu

La decoració del Nadal ha arribat a tota la ciutat, incorporant també enguany el renovat passeig de la Plaça Major com a element festiu. En aquesta edició, s’han ubicat més de 700 elements d’enllumenat a una vuitantena de carrers i places dels eixos comercials. Una il·luminació a càrrec de les associacions de comerciants, amb el suport de l’Ajuntament. Així mateix, gràcies a diversos patrocinis, s’han il·luminat l’avinguda de Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

Paral·lelament, al marge dels arbres gegants de la plaça del Pi, la Creu de Barberà i el Racó del Campanar/passeig de la Plaça Major, i gràcies a diferents patrocinis, s’han col·locat arbres gegants decorats a les places d’Espanya (Torreguitart), Còrdova (Can Llong) i Catalunya (Eix Macià).

També, amb la col·laboració d’entitats, s’han il·luminat 12 arbres als diferents barris.

El rètols lluminosos amb les lletres Sabadell a diversos indrets i els vagons del Tren del Nadal perquè la ciutadania s’hi pogués fotografiar han estat altres dels elements festius.