PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les Colles de Sant Antoni Abat reprenen la Passada, després del parèntesi de la pandèmia

Les Colles de Sant Antoni Abat reprenen la Passada, després del parèntesi de la pandèmia

L’activitat començarà a 2/4 de 6 del matí i a les 7.00h, amb la concentració de carruatges davant les quadres de cada Germandat. Posteriorment, després de recollir els abanderats, a les 10 del matí tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça del Taulí. A dos quarts de quatre de la tarda sortiran de les quadres i es concentraran per començar la Passada.

El recorregut començarà a les 5 de la tarda des de l’Eix Macià – plaça de la Concòrdia i passarà pel carrer de Francesc Layret, carretera de Prats de Lluçanès, avinguda de l’Onze de Setembre, via de Massagué, pg. de Manresa, pg. de la Plaça Major, pl. del Dr. Robert, Rambla fins a la Gran Via (on farà el tomb) i tornarà fins al passeig de Manresa. Es preveu que entre les 7 i dos quarts de 8 de la tarda la Passada s’haurà acabat. Els carrers transversals s’aniran tallant en el moment del pas de les comitives. Com cada any, la Banda Municipal de Sabadell encapçalarà la Passada.

A Sabadell hi ha dues colles que honoren la festivitat de Sant Antoni Abat i organitzen l’acte amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta de la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova. Aquest any l’encarregada d’encapçalar la Passada serà la Colla Vella.

Mesures

L’Ajuntament de Sabadell coorganitza l’esdeveniment juntament amb les dues colles des de 2019. La participació municipal es tradueix en la incorporació de personal veterinari mentre duri la Passada; el seguiment de l’Ordenança de benestar animal i les mesures adoptades per als actes en què participen èquids, i l’aplicació de serveis preventius tant per al públic com per als animals.