PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arrenca el 6è cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis amb el film “La conferència”

La primera sessió comptarà amb Xesco Montáñez, historiador especialista en divulgació històrica a través del cinema Arrenca el 6è cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis amb el film “La conferència”

El cicle comença aquest diumenge 22 de gener amb la projecció del film “La conferència”, producció alemanya de 2022 dirigida per Matti Geschonneck i que gira entorn la coneguda com a Conferència de Wannsee, celebrada el 20 de gener de 1942. En aquesta trobada amb destacats representants del règim nazi alemany es va decidir l’ assassinat sistemàtic d’onze milions de jueus. En acabar la pel·lícula, conduirà el cine-fòrum Xesco Montáñez, historiador especialista en el cinema com a recurs per a la difusió de la Història.

Diumenge 19 de febrer tindrà lloc la projecció de “Greykey”, que narra la història de Carlos Grey-Molay, combatent republicà negre, supervivent del camp de concentració de Mauthausen, a través de la seva filla Muriel Grey-Molay. La sessió comptarà amb el director del documental, Enric Ribes.

El cicle finalitzarà el diumenge 19 de març amb un altre documental, en aquest cas del sabadellenc David Serrano Blanquer. Es tracta de “Menazka (La Cassola), que recull la història de l’Isaac Borojovich, supervivent de l’Holocaust, que torna per primera vegada al camp de concentració de Berger Belsen acompanyant de la jove estudiant sabadellenca Camino Llonch. Un documental que narra la història de la Xoà, però també la transmissió de la memòria.

El cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis és una de les accions incloses en el conveni que tenen signat l’Ajuntament de Sabadell i l’Amical de Mauthausen, en el marc del treball a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme “Mai Més”, que Sabadell lidera durant el present mandat, esdevenint un agent clau en el seu impuls i coordinació. Tal i com es recull al Pla de Memòria Democràtica, des de l’Ajuntament es treballa per donar a conèixer i sensibilitzar entorn l’exili republicà, la deportació o l’Holocaust, en la ciutadania en general i alhora oferint recursos que poden ser d’interès per al professorat.

Totes les projeccions són gratuïtes i seran a les 18.30 hores a l’auditori Pere Quart (c. de Lacy, 11). Es poden reservar entrades a la web web.sabadell.cat/memoriademocratica