PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'Ajuntament recupera el gimnàs municipal com a equipament per a la ciutat

L’Ajuntament ha destinat prop de 196.000 euros a equipar l’espai per a la gimnàstica, donant resposta a una necessitat, ja que a Sabadell no hi havia cap equipament públic adequat per a aquesta disciplina L´Ajuntament recupera el gimnàs municipal com a equipament per a la ciutat

Per tal de dotar el gimnàs del material que precisava la gimnàstica artística, l’Ajuntament hi ha destinat prop de 196.000 euros. Amb l’actuació, no només s’ha fet possible la recuperació de l’espai sinó que també s’ha solucionat un dèficit, ja que fins ara a Sabadell no hi havia cap equipament públic condicionat per a aquesta disciplina.

L’alcaldessa, Marta Farrés, i la regidora d’Esports, Laura Reyes, han visitat avui l’equipament. Farrés ha assegurat que

"a l’inici del mandat vam demanar la confiança en el govern municipal perquè teníem un pla per aquest equipament. Avui presentem aquesta manera de fer bé les coses, de gestionar-ho bé i evidenciar que tenia solució. Ara, donem cobertura a una pràctica esportiva com és la gimnàstica artística i, a més, també s'hi fan classes d’activitats dirigides. I hem estat capaços de fer-ho bé".

La disposició dels espais a l’edifici permetrà la pràctica de tots els aparells lligats a aquesta modalitat de la gimnàstica, tant en categoria femenina com masculina. La intervenció ha inclòs el condicionament del practicable de terra i la ubicació de barres d’equilibri, asimètriques, zona de salt, barra fixa, paral·leles, anelles i cavall amb arcs, així com els matalassos, trampolins i tot el material necessari per practicar els diferents exercicis.

En aquesta nova etapa, el Gimnàs està gestionat per Sabadell Gimnàstic Club, que és l’entitat que va guanyar el procés obert per a la cessió de l’equipament. En aquest sentit, el plec de clàusules de cessió ja contemplava que l’Ajuntament adequaria la instal·lació atenent les necessitats del projecte esportiu que finalment s’hi portés a terme.

La gimnàstica artística és un esport amb una llarga tradició olímpica i també a Sabadell i amb una demanda creixent de practicants, però que no disposava a la ciutat de cap equipament públic adequat. Paral·lelament, el fet que el gimnàs s’hagi condicionat per a aquesta disciplina comportarà un important impuls a l’esport femení, atès que entre les persones que la practiquen hi ha un gran nombre de nenes i noies. A més de la gimnàstica artística, al Gimnàs s’ofereixen activitats de manteniment físic i esport obertes a tothom.