PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament obre convocatòries de subvencions per a entitats amb un import de 392.000 euros

Es destinen a subvencionar projectes de l’àmbit de cooperació, d’igualtat de gènere i LGTBI, associacionisme veïnal i cultura urbana L’Ajuntament obre convocatòries de subvencions per a entitats amb un import de 392.000 euros

Cooperació

Pel que fa a les subvencions de l’àmbit de cooperació al desenvolupament, la finalitat és donar suport a projectes del teixit associatiu local que treballen en el marc de la solidaritat i la cooperació, que es realitzin a països en vies de desenvolupament, els principals objectius dels quals siguin treballar per un món més just i solidari, per la pau i el respecte als drets humans i l’entorn ambiental, col·laborant a reduir les desigualtats entre els països. La dotació màxima d’aquestes subvencions és de 305.000 euros a repartir entre tots els projectes que es presentin i compleixin els requisits (màxim de 35.000 euros per projecte).

Entitats veïnals

Des del Servei de Democràcia Deliberativa i Intervenció Comunitària s’ha obert la convocatòria per donar suport a les activitats i projectes adreçats a la promoció i dinamització de l’associacionisme veïnal amb un import de 27.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins el 17 de febrer de 2023.

Les principals actuacions a subvencionar estan relacionades amb les activitats que fomentin la convivència, la cohesió territorial i la promoció de les festes populars i tradicionals; activitats socioculturals innovadores i TIC que fomentin la participació ciutadana, a més d’efemèrides rellevants de les entitats que es vulguin promocionar per algun motiu d’interès històric o social. Trobareu la documentació i més informació en aquest enllaç.

Cultura urbana de proximitat

I dintre de l’àmbit de la promoció de la cultura urbana i de proximitat, l’Ajuntament destina un total de 55.000 euros en subvencions. Les sol·licituds es poden presentar fins el 18 de febrer de 2023.

Aquesta convocatòria forma part del projecte “SBD ON. La Cultura al teu barri!”, que va néixer per donar suport a les iniciatives comunitàries i interculturals dels barris i que s’expressen a través de la cultura.

La cultura urbana comprèn un conjunt d’expressions creatives i estètiques vinculades a la contemporaneïtat i a la vida en entorns urbans, amb una forta presència i visibilitat en l’espai públic, entre els quals hi ha el rap i el hip hop, el grafit i altres formes d’art urbà. Amb la voluntat de potenciar aquestes expressions artístiques, es subvencionaran activitats vinculades a la cultura urbana i a la creació jove des de qualsevol de les seves vessants (música, arts escèniques, arts plàstiques, audiovisuals, cultura dispersa, cultura esportiva, expressions culturals a l’espai públic, etc), desenvolupant formats innovadors que permetin la introducció de l’expressió cultural.

Trobareu la documentació i més informació en aquest enllaç

Feminismes

En l’àmbit de la igualtat de gènere i LGTBI, les subvencions es concediran a projectes que promoguin els drets de les dones i/o del col·lectiu LGTBI així com la seva presència en els diferents àmbits de la vida ciutadana. Entre d’altres, es dona suport a aquelles activitats que actuïn en la prevenció i erradicació de les violències contra aquests col·lectius i que contribueixin a la definició d’un nou contracte social per a repartir equitativament els usos del temps. La dotació econòmica és de 5.000 euros.

La informació sobre totes les subvencions, requisits i terminis es troba en el següent enllaç.