PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’exposició “Enciclopèdia de dones” arriba al Casal Pere Quart per donar visibilitat al col·lectiu femení de l’àmbit científic i tecnològic

La mostra es podrà veure entre els dies 1 i 27 de febrer coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència L’exposició “Enciclopèdia de dones” arriba al Casal Pere Quart per donar visibilitat al col·lectiu femení de l’àmbit científic i tecnològic

La mostra és un recull de noms i continguts dels primers volums de l’obra “Enciclopèdia de Dones” de Sandra Uve i Núria Salán, la primera enciclopèdia sobre dones en les ciències, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques (STEAM). La intenció de l’obra és la de generar un material docent normalitzat i incorporat al currículum educatiu en escoles que pot servir d’inspiració a futures estudiants.

Les protagonistes d’aquesta exposició són les ambaixadores d’un col·lectiu molt nombrós i entre els noms de la mostra estan com  Núria López Bigas, biòloga especialitzada en genòmica computacional del càncer o Teresa Puig, doctora en ciències físiques i professora de recerca del CSIC.

La inauguració de l’exposició “Enciclopèdia de dones” tindrà lloc el dijous dia 2 de febrer a les 18 h al Casal Pere Quart (Rambla, 69, Sabadell). L’acte comptarà amb la participació  de  la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch i una de les creadores de la mostra, Núria Salán.

Les autores

Les autores de l’exposició són dues dones. Es tracta de Sandra Uve, il·lustradora del projecte, escriptora i divulgadora científica i artística en perspectiva de gènere. Autora del llibre “Supermujeres, SuperInventoras” (Planeta, 2018) i Núria Salán química metal·lúrgica, professora UPC-Terrassa, membre de la Societat Catalana de Tecnologia, investigadora i divulgadora en materials, innovació docent i gènere en STEAM.