PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Mapa Infoparticipa concedeix a la pàgina web municipal el Segell 2022

El segell premia la transparència i accessibilitat de la informació municipal El Mapa Infoparticipa concedeix a la pàgina web municipal el Segell 2022

En un acte celebrat ahir, 20 de març, a l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, va recollir el guardó. Es tracta d’un reconeixement que atorga la institució com a resultat de les avaluacions que es gestionen des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègic i Transparència), fruit de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) i Publiradio de la UAB i que avalua el grau d’informació als webs municipals dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Enguany s’incrementa el nivell d’exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten. Així doncs, el web sabadell.cat ha obtingut un elevat percentatge de compliment (98,08%) en aspectes relacionats amb cinc grans temes: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Segons el Consell Certificador, òrgan que avalua els criteris de transparència, no n'hi ha prou que la informació estigui, sinó que s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible. El segell es una marca que dona garanties de confiança i credibilitat als ciutadans i ciutadanes, així com un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Avaluació Infoparticipa 2022

El Mapa Infoparticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l’objectiu de col·laborar en la implementació de la Llei de transparència i millora permanent dels continguts que s’ofereixen per la ciutadania.

Avaluació de l’Ajuntament de Sabadell