PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La construcció del Pavelló de l’Oest va complint terminis i ja està fet un 30% de l’obra

El nou equipament comportarà una inversió propera als 7 M€ i donarà un impuls a la pràctica esportiva a la ciutat La construcció del Pavelló de l’Oest va complint terminis i ja està fet un 30% de l’obra

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“aquest pavelló era un compromís de mandat. Sabadell és una ciutat esportiva i amb un esport base molt potent. Teníem la necessitat de guanyar un nou pavelló especialment a la zona oest de la ciutat i l’estem tirant endavant”.

Farrés ha destacat que

“aquest serà un pavelló amb més de 3.700 m2, que permetrà diferents pràctiques esportives alhora i comptarà també amb una pista exterior. Tindrà bar, com ens havien demanat, zona per aparcar i, així mateix, ens ajudarà a dignificar l’entorn, redissenyant-lo i guanyant en qualitat”.

El projecte del Pavelló es divideix en dos lots. A hores d’ara, dins del lot 1, relatiu a la urbanització i edificació, s’ha fet la fonamentació, l’estructura de formigó de l’edifici i la base de la pista interior. Així mateix, s’hi està fent l’estructura de cobriment de l’equipament i els treballs de paleta dels vestidors ubicats sota la grada. Paral·lelament, s’han iniciat els treballs del lot 2, que correspon a les instal·lacions.

El nou equipament s’ubicarà al barri de Merinals, concretament entre els carrers de Malta i d’Hongria i comptarà amb més de 3.700 m2, que es complementaran amb una pista exterior. L’edifici s’integrarà paisatgísticament en l’entorn i serà energèticament eficient, comptant amb la màxima qualificació energètica. Així mateix, el projecte contempla la urbanització dels entorns, amb nous espais de passeig i estada i noves places d’aparcament.

Dins del pavelló s’hi construirà una pista de parquet, que es podrà dividir en tres, i on s’hi podran practicar tot tipus de disciplines esportives de sala, com per exemple bàsquet, futbol sala, patinatge, gimnàstica rítmica o handbol. També hi haurà una sala polivalent, on es podran realitzar múltiples activitats dirigides com zumba, ioga o aeròbic. Així mateix s’habilitarà una graderia i es comptarà amb serveis com vestidors i zona de bar.

Al solar, a més de la pista exterior, s’ubicarà una plaça, nou arbrat, bancs i mobiliari urbà, com també nous llocs d’estacionament. Tot plegat serà dins una parcel·la de 5.124 m2 que forma part d’un solar més ample, on hi ha una reserva per construir-hi un institut.

Ubicat al costat del Mercat de Merinals, l’Escola Cifuentes i el Parc de Can Gambús, el nou Pavelló de l’Oest ajudarà a consolidar tot l’àmbit com un dels grans centres d’activitat del barri i del districte.