PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Salvador Fité serà homenatjat aquest divendres al teatre Principal en un acte obert a la ciutadania

Del 3 al 20 d’abril el casal Pere Quart també acollirà una exposició dedicada a una de les figures més destacades del teatre sabadellenc Salvador Fité serà homenatjat aquest divendres al teatre Principal en un acte obert a la ciutadania

A banda de l’acte principal, també s’obrirà l’“Exposició retrospectiva Salvador Fité, un home de teatre”, del 3 al 20 d’abril al Casal Pere Quart. Una altra de les activitats programades és una taula rodona entre Joaquim Sala-Sanahuja, Francesc Ventura i Feliu Formosa, que tindrà lloc el 26 d’abril, a les 19.30 h, a l’auditori de l’acadèmia Belles Arts.

Finalment, els dies 12 i 13 d’abril, a les 20.30 h a l’Espai FOC, hi haurà la lectura dramatitzada “Aquesta ciutat”, de Thorton Wilder. Es tracta d’una versió lliure de Josep Torrella a càrrec del repartiment pràcticament original que va estrenar el grup de Teatre Doble Via amb direcció de Salvador Fité l’any 1986.

El programa d’actes ha estat organitzat per familiars i amics de Salvador Fité, entre els quals es troben Josep Barceló, Antoni Dalmases, Salvador Peig, Fermí Vallbé i Francesc Ventura.

Salvador Fité i Borguñó

Salvador Fité va néixer a Sabadell l’any 1931. Era un dels homes més coneguts de l’escena teatral i cultural de la ciutat, i va morir el 10 d’agost del 2021.

La seva activitat teatral com a actor va iniciar-se el 1940 a les representacions teatrals de les obres de la “Galeria Salesiana”. Fité va estar molt vinculat al grup Palestra i a Joventut de la Faràndula, d’on va arribar a ser director.

Així mateix, Salvador Fité també va ser director del grup Doble Via i membre del Patronat de l’Arxiu històric de Sabadell i de l’Organisme Autònom Local ‘Museus i Arxiu Històric de Sabadell’.