PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament pacificarà el camí escolar del centre educatiu Amadeu Vives per fer-lo més segur i accessible

El projecte comptarà amb un pressupost de gairebé 550.000 euros L’Ajuntament pacificarà el camí escolar del centre educatiu Amadeu Vives per fer-lo més segur i accessible

El projecte preveu l’eliminació definitiva del trànsit rodat del carrer de Fra Luís de León, entre els carrers de Samuntada i Calders. Així, aquest tram es transformarà en una plataforma única amb un paviment nou de llambordes de formigó, que integrarà les reixes per a la recollida d’aigües.

Per protegir la sortida de l’escola, s’instal·larà un llarg banc massís, que també servirà com a element de descans. Les actuacions també inclouran la plantació de nous arbres davant del centre educatiu i a la cruïlla de la carretera de Mollet amb el carrer de Calders.

Una altra de les actuacions que preveu el projecte és la transformació en una plataforma única del carrer de Samuntada, entre els carrers de Fra Luís de León i l’avinguda de Barberà. En aquesta zona es condicionarà un nou aparcament en bateria. Els arbres existents es conservaran, però les columnes d’enllumenat es desplaçaran per deixar espai a la franja d’aparcaments.

Millora dels entorns escolars de la ciutat

En el pla de millora dels entorns escolars s’han portat a terme altres accions, com la renovació del carrer de Pérez Moya, al sud; el nou camí escolar de l’Escola Pau Casals i la remodelació del carrer de la Indústria, tot millorant la mobilitat als centres educatius de la zona.

Així mateix, s’ha iniciat la licitació per remodelar els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume i per millorar la seguretat i la senyalització a 16 escoles i s’està treballant per actuar en la senyalització de 90 punts més.