PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Parc de les Aigües encara la recta final

L’Ajuntament aprova inicialment el projecte per instal·lar jocs d’aigua i el quiosc al Parc de les Aigües El Parc de les Aigües encara la recta final

Ara com ara, la fase 3 del Parc està ja molt avançada després que s’hagin fet els camins i la passarel·la mirador, s’hagi instal·lat l’enllumenat i treballat les instal·lacions. Alhora, mentre s’estan fent les plantacions, s’està avançant també per fer realitat la fase 4, que està en procés de licitació i comporta l’adquisició i col·locació del mobiliari urbà i part dels jocs infantils. I paral·lelament es treballa en la fase 5 – avui se n’ha aprovat el projecte— per culminar definitivament aquest nou pulmó verd de la ciutat.

Jocs com a refugi climàtic i amb molt baix consum d’aigua

Els jocs d’aigua que preveu la fase 5 proporcionaran un àmbit lúdic dins del parc que, mitjançant l’aportació controlada d’aigua, pugui proporcionar un espai de benestar i de refugi climàtic a la ciutadania. Per això, s’han triat uns jocs que, amb petits cabals i d’ús senzill, implicaran un alt grau de participació per part dels infants. Hi haurà aixetes amb temporitzador, comportes, molinets, sèquies, etc., per promoure el joc actiu i creatiu, en un ambient que proporcioni la màxima confortabilitat a l’estiu i contribueixi a rebaixar les temperatures ambientals. En aquest sentit, la combinació de la coberta arbrada amb la presència de l’aigua a petites quantitats és un mecanisme per rebaixar la calor.

El projecte de la fase 5 preveu, així mateix, la conformació d’un nou accés a l’àrea de jocs d’aigua des del carrer d’Adriana, pavimentat, amb plantacions a les vores i les instal·lacions d’enllumenat i reg corresponents. També s’hi instal·larà un quiosc de restauració amb serveis al costat dels jocs.

470 arbres i nous espais verds de passeig, estada i lleure

Amb unes set hectàrees, el nou Parc de les Aigües tindrà l’aigua i el verd com a protagonistes i comptarà amb espais d’ombra, de passeig, d’estada i lleure. Hi haurà 470 arbres  -- dels quals 450 seran nous--, 61.171 m2 de zona verda i 1.500 m2 de jocs d’aigua.

A l’àmbit nord, s’ha construït la passera que permet les vistes 360º sobre Sabadell i entorns com la Mola, el puig de la Creu, el Montseny i Collserola. A l’àmbit sud es col·locaran la zona de jocs d’aigua, el quiosc i serveis públics.

Així mateix, al nou Parc s’afavorirà el drenatge i la infiltració de les aigües de pluja. D’aquesta manera s’aconseguiran diversos beneficis ambientals, tot augmentant la disponibilitat d'aigua del subsòl i filtrant i netejant les aigües de les escorrenties. A més, amb aquests sistemes es redueixen els cabals abocats a la xarxa de clavegueram i es proporcionen hàbitats a insectes i altres petits animals.

Per urbanitzar el Parc s’ha comptat amb la renovació de la canonada d’aigua anomenada Cerdanyola –entre l’avinguda de Rafael Casanova i el dipòsit de Can Llong– que Aigües Sabadell va portar a terme per garantir el subministrament d’aigua. Per tal fer-ho possible, l’Ajuntament i Aigües Sabadell van signar un conveni de col·laboració. L’aportació municipal va ser d’1 milió d’euros.