PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament adquirirà blocs que són objecte d’ocupacions conflictives per desallotjar-los i destinar els pisos a lloguer o emergència social

L’Ajuntament adquirirà blocs que són objecte d’ocupacions conflictives per desallotjar-los i destinar els pisos a lloguer o emergència social

Els habitatges es situen en diferents barris de Sabadell com ara Can Puiggener, Gràcia o la Creu Alta i en tots els casos els propietaris són grans tenidors.

Un centenar de pisos adquirits

La nova mesura es suma al conjunt d’accions impulsades per l’Ajuntament durant els darrers temps, tant per fer front a les ocupacions conflictives com per incrementar el nombre de pisos socials a la ciutat.

Entre les actuacions per afavorir l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament i l’empresa pública VIMUSA han adquirit des de mitjan 2019 un centenar de pisos per tanteig i retracte per incorporar-los al parc de pisos socials. Així mateix, s’ha potenciat la rehabilitació d’aquests o altres habitatges públics. En comprar o rehabilitar, l’administració local ha invertit prop de 9 milions d’euros aquest mandat. A hores d’ara, el parc municipal d’habitatges supera els 1.660 pisos (entre els de VIMUSA i els d’SBD Lloguer Social), incloent-hi els de lloguer assequible i els d’emergència.

Fer front a les ocupacions conflictives

Paral·lelament, s’han pres diferents mesures per fer front a les ocupacions conflictives que generen problemes de convivència i incivisme al veïnat. En aquest sentit, s’han incrementat les actuacions de Policia Municipal per aturar les ocupacions en calent (quan s’acaba d’entrar o quan hi ha temptativa d’ocupació). I s’està treballant amb fiscalia i la judicatura per potenciar la coordinació i facilitar les intervencions, sempre d’acord amb el marc legal.

Així mateix, en el marc de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, presidit per l’alcaldessa de Sabadell, s’han reclamat mesures contundents a les administracions superiors, els canvis legals necessaris i més suport als municipis en la lluita contra les ocupacions conflictives.