PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Campus de Ciències de la Vida i la Salut organitza tres xerrades en el marc de la Fira Silver Vallès

La moda i l’edat adulta, l’envelliment saludable i els beneficis de la fisioteràpia seran els temes que s’hi tractaran El Campus de Ciències de la Vida i la Salut organitza tres xerrades en el marc de la Fira Silver Vallès

El dijous 30 de març, a les 16.30h, la professora del departament de moda de l’ESDi Emma Lafoz oferirà la conferència “Segona pell”, una oportunitat per parlar sobre la relació de la moda amb l’autoestima en edats adultes. A més, en finalitzar la xerrada tindrà lloc un taller de maquillatge per resoldre dubtes.

El divendres 31 de març, a les 11.45h, serà el torn del director de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, el doctor Antoni Salvà. Durant aquesta trobada, que porta per títol “Envelliment saludable: realitat o utopia?”, es donarà a conèixer el nou model de l’Organització Mundial de la Salut de preservació de la capacitat funcional de les persones grans, basat en la combinació de totes les capacitats físiques i mentals amb les quals compta una persona.

Per això, en acabar la xerrada, tothom qui vulgui es podrà autoavaluar amb una aplicació per detectar el risc de dependència.

I pel que fa a la sessió del dissabte 1 d’abril, la professora de fisioteràpia de la UAB, doctora en Psicologia de la Salut i de l’Esport i fisioterapeuta del Consorci Sanitari de Terrassa, la doctora Montserrat Grau oferirà a les 11.45 h la xerrada “La fisioteràpia com a eina per afavorir l’envelliment actiu i saludable”.

Campus de Ciències de la Vida i la Salut de Sabadell

L’àmbit de les ciències de la vida i la salut és un sector de fort creixement en el futur atès l’increment de l’esperança de vida. I a Sabadell té un conjunt d’elements que el fan molt viable, i no només en la formació, sinó també en la innovació i en el desenvolupament de serveis i sistemes vinculats al disseny i a la tecnologia.

Totes aquestes infraestructures, des de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, el campus de la UAB, la Fira Sabadell i l’ESDI fins a l’Aeroport es troben ubicats estratègicament en un espai al voltant de la Gran Via, que conforma un ecosistema favorable per a la transferència de coneixement i la innovació tecnològica i a l’entorn del parc fluvial del riu Ripoll, una zona de gran valor ecològic i paisatgístic.

Un dels objectius de l’acord conjunt és poder desenvolupar actuacions per generar activitat econòmica, científica i formativa en qualsevol àmbit relacionat amb les ciències de la vida i la salut. Per això, s'han creat diferents grups de treball, amb la finalitat d’avançar de forma paral·lela en els àmbits del suport a la creació d’empreses, programes de formació, programes de recerca i innovació, projecte de residència al campus i projectes d’arquitectura i urbanització.