PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb un acte institucional i activitats a la plaça Doctor Robert

Sabadell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb un acte institucional i activitats a la plaça Doctor Robert

La jornada començarà amb un acte institucional a les 16.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament, amb els representants de les entitats gitanes i la intervenció de joves i infants gitanos que parlaran del futur i les reivindicacions del poble gitano a Sabadell.

A partir de les 17 hores, i amb un caire més festiu, les activitats continuaran a la plaça del Doctor Robert, on hi haurà carpes temàtiques per a donar a conèixer la cultura i la història del poble gitano, mitjançant llibres provinents del fons de la Biblioteca del Nord i una exposició il·lustrada sobre la història del poble gitano. També es convidarà a les persones assistents a gaudir de música gitana o a fer un TikTok ambientat en el Dia del Poble Gitano.

Durant tota la jornada i fins al 10 d’abril, la bandera del poble gitano onejarà a la façana de l’Ajuntament.

El Dia del Poble Gitano commemora el Primer Congrés Mundial Roma - Gitano, celebrat el 8 d'abril de 1971 a les afores de Londres. Un esdeveniment que va quedar marcat per l’establiment d’un programa polític per a la emancipació i la igualtat, promogut per les organitzacions gitanes, i l’adopció de dos símbols d’unitat: la bandera gitana i l’himne gitano.